Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Schweiz fick Finland på fall.

Schweiz chockade Finland: "Vi var ett lag"

Skrällen är ett faktum: Finland är utslaget ur hockey-VM. Schweiz vände, vann och skickade ut de finska lejonen ur turneringen redan i kvartsfinal.

Schweiz vann torsdagens kvartsfinal med 3–2, efter att Finland kollapsat totalt i den andra perioden. På bara fyra minuter gick Schweiz från 0–1 till 3–1 mot ett närmast lamslaget finländskt landslag.

I den tredje perioden tändes det blåvita hoppet något, då Mikko Rantanen rakade in 2–3. Men närmare än så kom alltså de finländska lejonen aldrig – som nu får lämna turneringen med svansen mellan benen.

Stjärnfyllda Finland, som vann grupp B före länder som Kanada och USA, missar därmed medalj för andra VM-turneringen i följd. Förra året slutade finländarna på fjärde plats, efter att ha förlorat mot Ryssland i bronsmatchen.

För Schweiz del väntar nu Kanada i semifinalen.

- Vi kommer vara redo för det, säger den schweiziske forwarden Kevin Fiala till TV3.

Det gick inte att hymla om att segern mot Finland var en rejäl skalp för den före detta HV71 och Malmöspelaren och hans lag.

Med betoning på ordet "lag".

- Vi pressade dem från början ganska mycket. Vi var ett lag och vi kämpade för varandra. Jag tror alltid det är den som håller ihop mest och jobbar mest är det lag som har bäst chans att vinna, säger Fiala.