Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Olivia Schough gjorde, enligt uppgift, två av Sveriges mål i 4–0-segern mot Sydafrika i torsdagens inofficiella landskamp. Arkivbild.

Schough bakom "hemlig" svensk seger

Något officiellt resultat går inte att hitta. Vi får helt enkelt lita på att Peter Gerhardsson talar sanning när han säger att Sverige vann torsdagens inofficiella fotbollslandskamp mot Sydafrika med 4–0.

Den officiella landskampen borta mot Sydafrika spelas på tisdag i Kapstaden. Men precis som förra året värmde båda landslagen upp med en match av än tydligare träningskaraktär, upplagd som tre 30-minutersperioder, redan på torsdagen.

Det blev enligt förbundskaptenen Peter Gerhardsson en klar svensk seger: 4–0. Tre av målen gjordes i den första perioden, det sista gjordes i den tredje.

Fasta situationer

Extra positivt var enligt Gerhardsson att flera av målen kom på fasta situationer.

- Vi gjorde två mål på direkta frisparkar: ett från Olivia Schough från ganska långt håll och ett från Mia Carlsson med vänstern. Och så ett hörnmål, där Mimmi Larsson stötte in bollen och så gjorde Olivia Schough ytterligare ett med ett distansskott, säger Peter Gerhardsson på telefon från Sydafrika.

Cajsa Andersson, Jennifer Falk och Zecira Musovic vaktade målet i var sin period och alla utespelare utom Fridolina Rolfö fick speltid.

- Vi valde att spara henne. Om det hade varit en landskamp av dignitet så hade hon kunnat spela, säger Peter Gerhardsson utan att gå in exakt på vad det handlar om för skada.

- Hon har varit med på spelövningar och så, det är ingen stor sak.

Tre "debutanter"

Tre spelare – Cajsa Andersson, Jennifer Falk och Madelen Janogy – hade tidigare aldrig gjort några A-landskamper. Det har de fortfarande inte, officiellt sett, men Gerhardsson var nöjd med det han såg. Av vad han nu såg.

- Jag satt väldigt högt upp på läktaren och såg matchen. Så jag fick ingen jättebra bild över exakt vad den och den spelaren gjorde. Men spontant så kändes det som spelare som vill vara med och konkurrera, helt klart.