Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sandra laddad inför EM-debut

I dag startar Sandra Gustafssons största äventyr. Och hon är väl förberedd inför vad som komma skall. – Allt känns jättebra, erkänner hon.

RIDSPORT

Inför EM i fälttävlan

Fältävlan, som består av tre grenar i en tävling, brukar beskrivas som den mest kompletta kombinerade tävlingsdisciplin som erkänns av FEI där män och kvinnor tävlar på lika villkor både individuellt och i grupp.

I morgon inleds Europamästerskapet. Deltar gör en tjej representerandes Hermanstorp: 25-åriga Sandra Gustafsson som därmed EM-debuterar på seniornivå. Men först, i dag vid 12.30, är det dags för hästbesiktning och invigning.

– Allt känns jättebra, såväl min form som hästarnas är på topp, säger hon inför tävlingen som äger rum i Ribergsborg och Malmö.

Deltar gör ekipage från totalt 15 olika länder. Den svenska truppen har sedan i fredags befunnit sig i Flyinge för ett pre-camp.

– Det har varit hur bra som helst, jag har lärt mig jättemycket. Alla tips jag har fått har gjort att min lägstanivå har höjts.

Du sa i en tidigare intervju att du var osäker på om du skulle få vara med, så det känns inte direkt som att du har något att förlora?

– Nej, verkligen inte. Jag är överväldigad att få vara här, det är oerhört hedrande, säger Sandra Gustafsson och fortsätter:

– Först och främst är jag här för att få rutin inför framtida tävlingar, men jag har som mål att placera mig bland de femton första.

Mästerskapet kommer att sändas på SVT.

Väl förberedd. Sandra Gustafsson ser med tillförsikt fram emot EM i fälttävlan i Malmö.

Lär mer om Falkenbergs FF här