Joel Kellman trycker till Mason Appleton.
Joel Kellman trycker till Mason Appleton. Bild: JOHN WOODS/AP/TT

San Jose-svenskarnas måltorka bröts

De hade inte gjort mål på mer än 20 matcher. Men när San Jose besegrade Winnipeg i NHL-ishockeyn fick svenskarna äntligen näta.

1–0-målet när San Jose tog sig an Winnipeg på hemmaplan var i ärlighetens namn inte det vackraste som producerats i en NHL-rink. Forwarden Marcus Sörensen slet och täckte framför Winnipegmålet, fångade upp en retur och lyckades till slut peta in pucken mellan benen på målvakten Connor Hellebuyck.

Målet var det första för matchen, och det första sedan den 5 december för svensken.

Winnipeg kom dock igen och gick upp i ledning med 2–1 i andra perioden, men i tredje var det återigen dags för San Jose-svenskar att kliva fram.

Den här gången var det Melker Karlsson och Joel Kellman. De bjöd på finfint blågult samarbete, som avslutades med att Melker Karlsson sköt in pucken nära högerstolpen.

Karlssons måltorka hade innan dess pågått ännu längre än Sörensen. Högeranfallaren hade inte gjort mål på 26 matcher. Senast var den 3 december.

Timo Meier kunde sedan göra det avslutande målet, och 3–2 höll sig till slutsignalen, trots att Winnipeg pressade på och slungade 18 skott mot målvakten Aaron Dell under perioden.