Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fredrik Samuelsson på 1000 meter.

Samuelsson missade både medalj och rekord

Mångkamparen Fredrik Samuelsson siktade både på medalj och svenskt rekord i EM-sjukampen. Men det blev varken eller. Han blev fyra med totalpoängen 6 125.

Samuelssons tid i sista grenen, 1 000 meter, räckte varken för att nå medalj eller Henrik Dagårds svenska rekord.

Mångkamparen slog dock sitt månadsgamla personbästa – men totalpoängen 6 125 var 15 poäng från det svenska rekordet och 20 poäng bakom ryssen Ilja Sjkurenjov, som tog bronsmedaljen i Glasgow.

- Som mångkampare är det svårt att känna hur snabbt loppet går. Men det är mitt fel, jag borde ha dragit upp tempot i loppet mycket tidigare. När jag gjorde det efter två varv var det för sent och sekunderna rann iväg, säger han.

- Just nu är det ingen tröst att jag satte personbästa. Det känns bara som en tomhet när jag avslutade så här.

Han säger att han före EM hade blivit väldigt glad över en fjärdeplats.

- Men nu när det gått så bra så hade jag velat ha mer.

Ingen medalj för Roos

Det blev ingen EM-medalj för kulstötaren Fanny Roos. Hon stötte 18,21, 40 centimeter från sitt svenska rekord inomhus, i första omgången. Men längre blev det inte, utan hon slutade på en sjätteplats i kulfinalen.

- Det kändes som att jag öppnade bra med 18,21, och jag hoppades att öka efter det men sen så missar jag i princip alla stötar, säger hon till SVT.

- Jag hade hoppats på att stöta längre, men det är helt okej.

Nöjd med prestation

Som väntat tog det stopp i semifinalen på 60 meter häck för Anton Levin. Han kom sist på 7,93.

- Jag hade velat spring fortare, men det är små marginaler, jag gjorde en miss i början och var inte tillräckligt aggressiv, säger han.

26-åringen är ändå nöjd med sin prestation.

- Jag har haft en jäkligt bra säsong. Målet var att kvala till EM. Att jag skulle gå till semifinal hade jag inte trott, säger han.

Rättad: I en tidigare version uppgavs felaktigheter om sjukamparen Samuelssons EM-insats. Rätt är att han missade det svenska rekordet i sjukamp.