Sammanbiten Grönborg: "Jag vill vinna"

Gång efter annan har Tre Kronor sviktat defensivt. Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg hittade ändå positiva saker efter storförlusten mot Ryssland i ishockey-VM.

ANNONS
|

Grönborg var sammanbiten när han träffade pressen efter 4–7-förlusten mot Ryssland.

- Jag är besviken så klart, jag vill vinna. Precis som alla andra i omklädningsrummet, men det ändrar inte planen. Vi visste i stort sett redan innan matchen att vi skulle åka till Kosice, sade han.

Sverige har till och från haft defensiva problem i VM. Fem insläppta mål i premiärförlusten mot Tjeckien, fyra mot Lettland trots seger i söndags och sju mot Ryssland.

ANNONS

"Bästa hittills"

En bra förstaperiod och ledning med 1–0 slutade med härdsmälta i andra och sex baklängesmål.

När slutspelet nu drar i gång med kvartsfinal mot Finland måste defensiven sitta.

- Det var därför vi var så nöjda efter första perioden. Jag tycker den är vår bästa hittills i VM. Framför allt det defensiva spelet. De får inte till så mycket framåt. I andra fick de ett par spelvändningar på oss, sedan börjar vi tappa puck. Det är svårt att veta, jag måste se matchen igen, sade Grönborg.

TT: Hur ska du få spelarna att resa sig?

- Vi måste ha en diskussion om vad som hände, det är viktigt att höra vad spelarna säger. Vi får titta på grejer vi ska göra, och första perioden var vår bästa hittills i turneringen. Det måste vi bygga på. Sedan vet vi att vi har en hel del offensiv kraft och det visade vi i tredje perioden, sade Grönborg.

ANNONS

Tåg till Kosice

Tre Kronors trupp tar på onsdagen tåget till Kosice, knappt fem timmars resa, och tränar sent på onsdagskvällen.

Sedan väntar Finland på torsdag.

- Vi börjar processen redan nu och stänger den här matchen tillsammans med spelarna. Sedan tar vi avstamp till nästa match. Vi har kommit hit för att spela kvartsfinal, semifinal och final förhoppningsvis, sade han.

Bratislava, TT:s utsände

ANNONS