Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Tomi Sallinen, här till höger i Färjestads tröja, räddade poäng i Brynäsdebuten mot sin förra klubb. Arkivbild.

Sallinen räddade poäng i Brynäsdebuten

Vilken Brynäsdebut det blev för Tomi Sallinen. Finländaren satte 3–3 med 40 sekunder kvar mot Färjestad, klubben han nyligen lämnade. I straffläggningen ordnade 17-årige backen Victor Söderström dessutom bonuspoängen åt Brynäs när han satte två straffar.

Det blev bara nio SHL-matcher och ett mål i Färjestads tröja för Tomi Sallinen och i mellandagarna blev han i stället klar för Brynäs.

Redan i första matchen för Gävlelaget hittade forwarden målet. Färjestad var på väg mot segern i Karlstad när Sallinen tystade sin förra hemmapublik med 3–3-kvitteringen efter att Brynäs tagit ut målvakten.

Färjestad hade greppet i början av straffläggningen, men Victor Söderström satte Brynäs tredje straff och sedan också den fjärde – vilket räckte till seger.

Och matchvinnaren njuter av hockeylivet.

- Det är jättekul. Jag startade säsongen i J20 och fick vara med och träna med A-laget, sedan har jag varit här ända sedan dess, säger Söderström till C More.

Färjestad fick stuva om på målvaktssidan både en och två gånger. Från början var det tänkt att Adam Werner skulle vakta kassen, men han hade feberkänning inför nedsläpp och Markus Svensson fick förtroendet i stället. Men med en sekund kvar av första perioden, och Brynäsledning 2–1, fick Svensson ett hårt skott från Nicklas Danielsson i hjälmen och tvingades bryta. In kom den febrige Werner och höll nollan ända till Tomi Sallinens kvitteringspuck hittade målet.

- Det är en match vi ska vinna på ordinarie tid, så är det, säger Färjestads tränare Johan Pennerborn till C More.

- Det är bara att bita i det sura äpplet och gå vidare.