Madelene Sagström har segervibbar i Singapore den här veckan. 31-åringen ligger trea efter halva tävlingen. Arkivbild.
Madelene Sagström har segervibbar i Singapore den här veckan. 31-åringen ligger trea efter halva tävlingen. Arkivbild. Bild: Anders Wiklund/TT

Sagström med i tätstriden igen – Grant tappade

Svenska golfaren Madelene Sagström är på nytt med i segerdiskussionerna på LPGA-touren
31-åringen ligger trea i Singapore efter två rundor.

ANNONS

Under den andra dagens spel i Singapore stod Sagström för en bogeyfri runda och gick runt på totalt 68 slag, fyra under par. Hon är bara två slag bakom ledande fransyskan Céline Boutier inför andra halvan av tävlingen.

Även förra helgen hade Sagström slagläge när hon låg i delad ledning halvvägs genom LPGA-tävlingen i Thailand. Den gången slutade det med en slutlig niondeplats.

– Förra veckan var första gången på länge som jag gick ut i ledarboll två dagar i rad. Det var en annorlunda känsla mot vad jag är van vid, det är något annat att göra upp om en 54:e-plats jämfört med att slåss om en plats bland de tio främsta, säger Sagström efter den andra rundan i Singapore.

ANNONS

Insatsen i Thailand ger henne också en bra känsla inför helgens avslutning.

– Jag var inte riktigt redo att knyta ihop säcken (förra veckan) men nu känner jag känner mig avslappnad. De första två rundorna visade att mitt spel är där det ska vara och jag insåg också vad jag behövde fokusera på mentalt för att ge mig själv chansen och att inte bromsa. Det har jag annars haft lätt att göra. Jag kan bli lite för försiktig, säger Sagström.

Linn Grant tappade samtidigt den absoluta närkontakten med täten. Grant gick ut bara ett slag från ledning men föll tillbaka i fältet efter en dag med visserligen tre birdies men också fyra bogeys.

ANNONS