Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Khaddi Sagnia på onsdagens pressträff under friidrotts-EM i Berlin,Tyskland.

Sagnias största oro är värmen

Efter den lyckade innesäsongen har skador stört Khaddi Sagnias längdhopparsommar. Men det största orosmomentet inför EM är värmen i Berlin.

Inför torsdagens kval, med temperatur uppemot 30 grader, ska hon ladda med keps, ispåsar och handdukar.

- Det är bara att använda dem och hålla sig under parasollerna. Och försöka tänka på att det är lika varmt för alla, säger 24-åringen.

- Det som händer med mig i värmen är att kroppen känns som gelé.

Sagnia var på väg tillbaka efter flera år med skadeproblem och fick efter bra höstträning en mycket bra innesäsong där hon satte svenskt rekord. Men direkt efter inne-VM, där hon kom sexa, kom problemen tillbaka.

- Det var knät. Jag kunde inte träna ordentligt på tre månader. De månaderna hade jag behövt för att få en stabil hoppning.

Valde att träna

I Diamond League-galan i Stockholm i juni stukade hon foten. Därefter bestämde hon sig för att stryka tävlingar och i stället bara träna.

- Det var bättre det än att tävla och få dåliga resultat.

Sagnia startade säsongen i slutet av juni och säkrade EM-kvalgränsen direkt med 6,58. Hon har gjort ytterligare två tävlingar men inte hoppat längre.

- Jag har ändå bra känslor inför i morgon. Jag har någonting att komma med och går till tävlingen självsäker, säger hon.

Kvalgränsen är satt till 6,67.

- Det ska inte vara några problem, det tycker jag inte.

Vill göra som Tornéus

Michel Tornéus kom till EM med bara tre tävlingar i kroppen, och behövde sedan bara ett enda hopp för att säkra finalplats. Något för Khaddi Sagnia att ta efter?

- Det skulle nog kunna gå, får hoppas på det. Och går det inte i första hoppet så i andra eller tredje.

2015 kom Sagnia sjua på VM och kom fyra på U23-EM. Och året därpå kom hon sexa på EM. Därefter har problem med knät, från 2012 års korsbandsskada, hindrat henne från att göra toppresultat.