Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Khaddi Sagnia ska springa 60 meter häck i inomhus-VM om hon inte lyckas kvala i huvudgrenen längdhopp.

Sagnia uttagen i fel gren till inne-VM

Friidrottens förbundskapten Karin Torneklint har gjort en första uttagning till inomhus-VM i Birmingham om två veckor. Sex personer har fått klartecken. Khaddi Sagnia i fel gren.

"Roligt att ta ut de sex första till IVM. Det är galet tuffa kvalgränser för teknikgrenarna där de endast vill ha tolv deltagare i stavhopp och 16 i kula. För Meraf på 3 000m är det final direkt. Så fyra finaler är redan fixade", säger Torneklint i ett pressmeddelande.

Längdhopparen Khaddi Sagnia klarade kvalgränsen på 60 meter häck vid Nordenkampen i helgen, men har ännu inte kvalat in i längdhopp.

"Jag hoppas hon fixar gränsen i längd på ISM. I så fall kan hon välja längd i stället för 60 meter häck", säger Torneklint.

Löparen Meraf Bahta är uttagen både på 1 500 och på 3 000 meter. Bahta har i vinter sänkt det svenska rekordet på 3 000 meter och slog nyligen personligt rekord på 1 500 meter.

Kulstötaren Fanny Roos klarade kvalgränsen på 18,20 meter redan i somras.

Det blir två svenskar med i stavhopp, Melker Svärd Jacobsson och Armand Duplantis och Kalle Berglund ordnade redan i fjol, när han satte svenskt rekord, VM-kvalgränsen på 1 500 meter.

Fler kan tillkomma efter den kommande helgens SM-tävlingar i Gävle.