Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Khaddi Sagnia. Arkivbild

Sagnia tangerade Klüfts rekord: "Herregud"

Nytt pers och en tangering av Carolina Klüfts nästan 14 år gamla svenska rekord. I tuff konkurrens vann längdhopparen Khaddi Sagnia inomhustävlingen i Glasgow med ett hopp på 6,92 meter.

Khaddi Sagnia fortsätter att visa fin form inför stundande inomhus-VM i friidrott som inleds i Birmingham, Storbritannien, i nästa vecka. Efter att ha hoppat 6,85 på SM i Gävle förra veckan putsade hon till sitt personliga rekord ytterligare under söndagen.

Vid världstourtävlingen i Glasgow hoppade den 23-åriga helsingborgaren 6,92 meter direkt i den första omgången. Inte bara nytt personligt rekord med sju centimeter utan också en tangering av Carolina Klüfts 14 år gamla svenska inomhusrekord från Budapest i mars 2004.

Siktar på sju meter

- Herregud, jag blev så glad och kunde knappt tro det. Jag har inte hoppat så bra, förutom förra veckan då jag hoppade 6,85. Jag trodde inte jag skulle hoppa så långt i dag eftersom jag varit krasslig, säger Khaddi Sagnia i en intervju med det brittiska friidrottsförbundet och blickar mot längre hopp.

- Självklart hoppas man på över sju meter. Men man vet aldrig. Jag tar det bara steg för steg och tränar hårt.

Svagt svenskt i övrigt

Sagnias jättehopp räckte till seger i den konkurrenskraftiga längdtävlingen där tyskan Sosthene Moguenara-Taroum slutade tvåa med ett hopp på 6,83 och Ivana Spanovic, Serbien, blev trea på 6,81. Amerikanskan Tianna Bartoletta, som tog VM-brons utomhus i London i fjol och OS-guld 2016, slutade sexa med ett hopp på 6,61.

Tre ytterligare svenskar var igång på de skotska inomhusbanorna. Men de noterades inte för lika imponerande resultat som Sagnia. Andreas Otterling slutade på sjätte plats, näst sist, i herrarnas längtävling med ett hopp på 7,81 meter. Höjdhopparna Erika Kinsey och Sofie Skoog slutade båda på delad fjärde plats efter att klarat 1,84.