Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Khaddi Sagnia njöt av inramningen i Tammerfors. Nu ska hon njuta av ledighet.

Sagnia njöt av avslutningen på sin säsong

Finnkampen blev avslutet på säsongen som Khaddi Sagnia hoppades på. Den svenska längdhopparen njöt av publiken – och får nu njuta av ledighet.

Herrarna fick ett snopet, dramatiskt och känslosamt slut under lördagen i Tammerfors. Likväl var Finnkampen sedvanligt, må så vara att det var lite regnigt, en glad avslutning med stort publiktryck.

För Khaddi Sagnia och de svenska längdhopparna blev det extra mycket tryck. För längdhoppsgropen låg rakt framför den svenska "mini-väggen" av supportrar som täckte ena kanten av den takbeprydda långsidan på Ratinastadion.

- Vi hade en sådan himla bra publik vid längdhoppet och det lyfte oss, säger en sprudlande Khaddi Sagnia.

- När jag såg publiken och såg alla tävla här inne ville jag bara komma in så fort som möjligt. Det var ju regn innan och då kändes det trist. Men väl när jag kom in... Fy fan vad kul det var. En sådan jävla rolig kväll.

"Bara att samla kraft"

Samtidigt var hon på ett sätt glad att säsongen nu var till ända. Redan efter EM så fanns tröttheten där.

- Nu blir det hem och käka lite godis och njuta verkligen. Det känner jag att jag behöver, även fast jag inte haft en lång säsong, säger Sagnia med ett skratt innan hon fortsätter:

- Efter EM kände jag hur trött jag blev, och då tänkte jag plötsligt: "Vänta lite, jag har SM kvar, och Finnkampen". Då var det bara att samla kraft någonstans ifrån och köra igenom det

TT: Ändå en ganska skön typ av tävling att avsluta säsongen med?

- Ja, det här lätta, skojiga tillsammans med laget. Man känner ingen press alls utan får bara njuta och ta in allt det goda. Jag älskar att tävla här i Finland.

Nöjd förbundskapten

Karin Torneklint var också belåten när hon skulle sammanfatta friidrottssäsongen som helhet. Även om det är vissa idrottare (Daniel Ståhl bland annat) som fortfarande har tävlingar kvar innan de får ta semester.

- Vi är otroligt nöjda, det är många som gått väldigt bra. Vi gjorde ett av våra bästa EM i somras. Många som varit med på Diamond League och tagit fina placeringar. Och Armand Duplantis final på EM var nog något av det värsta vi allihopa sett, säger Torneklint.

Hennes sammanfattning av avslutningsfesten i Tammerfors var också av positiv karaktär.

- Vi har gjort en jättebra insats på alla plan. Vi hade behövt någon fjuttpoäng till på herrsidan så hade det varit komplett.