Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Khaddi Sagnia. Arkivbild.

Sagnia klarade VM-kvalgräns i fel gren

Längdhopparen Khaddi Sagnia kan komma att dubblera i inne-VM. För i Nordenkampen klarade hon VM-kvalgränsen på 60 meter häck.

Hon vann loppet i Uppsala på 8,14 sekunder. Det var personligt rekord med en tiondels sekund och hon är fjärde bästa svenska genom tiderna på distansen.

- Oh my god vad glad jag är. Det är så jävla sjukt. Min tränare sa till mig att jag hade en snabb tid inom mig. Jag undrade hur jag skulle kunna prestera det eftersom jag inte har en helt perfekt teknik. Men i dag kände jag att: ”jag bara kör”, säger hon till SVT.

Men trots framgången i löpning ligger huvudfokus på längdhopp.

- Det är ju min officiella gren, det är där jag vill ta nästa kliv. Häck är ett bra komplement för längden. Det har ju gjort mig snabbare, säger hon.

"Betyder jättemycket"

Stavhopparen Melker Svärd Jacobsson satte personligt inomhusrekord med åtta centimeter och vann på 5,78. Därmed har även han klarat VM-kvalgränsen.

Svärd Jacobsson är tillbaka efter flera års kamp med sjukdomar och skador. En hälseneskada stoppade honom från OS 2016 och därefter drabbades han av depression. Men nu är han tillbaka på allvar och förklarar framgången med att han varit frisk och hel och kunnat träna som han vill den senaste tiden.

- Det här betyder jättemycket. Jag har fått kämpa sjukt mycket de senaste åren på många fronter, säger han till SVT.

Inne-VM avgörs i Birmingham om tre veckor.

Dubbel svenskseger

Höjdhopparen Sofie Skoog tog femte raka segern i Nordenkampen. Men hon var inte riktigt nöjd med höjden, 1,89 meter.

- Jag ville mer i dag och kände att kroppen var superbra, säger hon till SVT.

Det blev dubbelt svenskt i grenen, Maja Nilsson kom tvåa på 1,87 meter.

De svenska damerna vann den nordiska kampen på 146,5 poäng, 31,5 poäng före Finland. Norge kom trea och Danmark/Island fyra.

De svenska herrarna vann också, 27,5 poäng före Finland med Norge som trea och Danmark/Island som fyra.