Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Khaddi Sagnia är klar för EM-finalen i längdhopp.

Sagnia klar för EM-final

Khaddi Sagnia klarade av båda sina mål i längdhoppskvalet i EM – värmen och att ta sig till final.

Sagnia är extremt värmekänslig och hon var orolig att kroppen skulle bli som gelé i den 30-gradiga Berlinvärmen.

- Det var lite jobbigt när vi gick in i arenan, men jag försökte att få till första hoppet så att jag kunde gå därifrån. Men det blev övertramp, säger hon.

- Andra hoppet blev väldigt bra.

Efter det andra hoppet kunde hon lämna Olympiastadion. Det mätte 6,69, två centimeter över kvalgränsen och var säsongsbästa.

- Det var viktigt att jag fick med mig känslan, eftersom jag inte har någon bra träningsbakgrund.

Skadebekymmer under våren gjorde att säsongsdebuten dröjde till slutet av juni och det blev bara tre tävlingar före EM.

Med tanke på det mätproblemet som längdhopparen Thobias Nilsson Montler råkade ut för i finalen, där det efter flera protester blev en fjärdeplats, hade Sagnia bett sin tränare att se till att hennes kvalhopp filmades av någon i svenska truppen.

- Det är viktigt att ha någon som kollar och filmar så att man har bevis, man vill inte att det ska bli fel.

Målet inför finalen håller hon för sig själv.

- Jag möter jäkligt duktiga tjejer så det kommer att vara tufft.

Flink också till final

Även spjutkasten Sofi Flink har kvitterat ut en finalbiljett i EM – tackvare ett kast på 59,58 i sitt tredje och sista kvalkast.

Flink inledde med två 57-meterskast och låg utanför en finalplats inför den sista omgången. Men svenskan höll för pressen och presterade ett riktigt bra kast när det som bäst behövdes. Hennes 59,58 var kvalets nionde bästa. Bara fem kastare klarade kvalgränsen som var satt till 60,50.

Kramers lugna resa

Andreas Kramer gick enkelt vidare till semifinal efter att ha vunnit sitt försökslopp på 800 meter. Han hade bland annat den regerande världsmästaren Pierre-Ambroise Bosse, Frankrike, efter sig.

- Det blev exakt så som jag tänkt mig. Jag ville gå upp längst fram och kontrollera loppet. För jag vet att jag är bra just nu, säger Kramer.

- Det blev väldigt lugnt första 400 och det skadar inte att vara därframme. Jag kunde kontrollera loppet och även om de försökte attackera ibland var jag beredd och orkade svara varje gång.

Kramer var knappt trött efter kvalloppet.

- Det känns lite så, jag kände mig stark. Tidigare när jag kommit till mästerskap har jag behövt springa snabbt för att ta mig vidare. Nu är jag tillräckligt bra för att sikta in mig på topp-tre-placeringarna. Det är väldigt skönt att slippa ta ut sig max i försökslopp utan kunna spara energi och se om jag behöver ta ut mig i semi eller ännu senare.