Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

San Joses Marcus Sörensen, till vänster, firar sitt mål mot Minnesota.

Sörensen bakom San Joses seger

Med en fördubbling av säsongens poängskörd såg Marcus Sörensen till att hjälpa San Jose till en 4–3-seger över Minnesota i NHL-ishockeyn.

Sörensen gjorde matchens första mål 4.47 in i första perioden, och passade fram till Joe Thorntons 2–0 och till Antti Soumelas 3–1. Det var första gången som han fick tre poäng i en och samma match.

Därmed är Sörensen uppe i sex poäng för säsongen, varav två mål.

- Mål av Sörensen och (Barclay) Goodrow, det betydde mycket för oss. Vi fick igång flera spelare i kväll i målskyttet och vi behöver det så att pressen på förstauppställningarna minskar, säger San Jose-tränaren Peter DeBoer efter matchen enligt lagets Twitterkonto.

Mika Zibanejad fastställde slutresultatet 5–3 när New York Rangers vann över Montreal.

- Att vinna fyra matcher i rad, på olika sätt, tror jag kommer att hjälpa oss mycket framöver, säger Rangers målvakt Henrik Lundqvist, som stoppade 31 av 34 skott.

New York Rangers hämtade in ett 1–3-underläge och Neal Pionk gav laget ledningen för första gången i matchen med bara ett par minuter kvar att spela. Zibanejad fick en assistpoäng till målet och mindre än en minut senare gjorde han själv det sista målet.

- Vi lär oss med erfarenheten och det sätt som vi spelade på i de två första perioderna funkade inte för oss, speciellt inte mot det snabba laget Montreal, säger Lundqvist enligt lagets Twitterkonto.

Tränaren David Quinn och laget bestämde sig efter den andra perioden att spela annorlunda i den tredje, säger Lundqvist.

- Vi var mer fysiska och fick dem att sakta ned och vi skapade stora chanser. Det var ett bra sätt för oss att se skillnaden, hur vi kan spela och hur vi borde spela, säger han.