Carl Söderberg överlistar Arizona-målvakten Scott Wedgewood. Trettioettåringen blev tvåmålsskytt i 6–2-segern.

Söderberg bäddade för Coloradoseger

Carl Söderberg blev tvåmålsskytt när hans Colorado bortabesegrade Arizona i NHL-ishockeyn.

|

Den 31-årige skåningen var därmed rejält delaktig i sitt lags seger mot Arizona med 6–2. Söderberg inledde ett målfyrverkeri halvvägs in i matchen där hans Colorado gick från likaläge till en fyramålsledning på mindre än fyra minuter.

Carl Söderberg kunde i slutet av tredje perioden fastställa slutresultatet till 6–2.

I Toronto slog William Nylander till igen och passade dessutom fram till Auston Matthews när Toronto fick Henrik Lundqvists New York Rangers på fall. Toronto såg därmed till att behålla Rangers efter sig i sammanställningen.

Oscar Lindberg och William Karlsson gjorde var sitt mål när nykomlingen Las Vegas fortsatte sitt korståg i årets NHL-upplaga. Efter 34 omgångar har laget bara förlorat nio matcher och leder den västra konferensen på lika många poäng som Los Angeles, men med två färre spelade matcher.

St Louis Blues-spelarna Patrik Berglund och Alexander Steen gjorde ett mål var när Vancouver 3-1-besegrades, medan Marcus Sörensen gjorde ett av två mål när San Jose nollade Los Angeles. Rickard Rakell gjorde både ett mål och en assist i Anaheims 4–0-seger mot Pittsburgh.

I Nashville gjorde Calle Järnkrok ett av målen, men motståndarna Dallas Stars kunde vända och vinna med 4–3.