Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Malmö FFs Franz Brorsson och Falkenbergs Gustaf Nilsson  Bild: PETTER ARVIDSON
Malmö FFs Franz Brorsson och Falkenbergs Gustaf Nilsson Bild: PETTER ARVIDSON

Mikael Martinsson: Såklart måste Falkenbergs FF agera nu

Det är två dagar kvar av det öppna transferfönstret. Och nu tycker jag att dags att chansa för Falkenbergs FF. Att få in något mer. Vad som helst egentligen. Det är nu eller aldrig.

Falkenbergs FFs tränare Hasse Eklund hade läget klart för sig efter matchen mot Malmö FF. Just nu spelar Falkenbergs FF med ungefär samma lag som var en spark ifrån att åka ur Allsvenskan 2019.

Och med Marcus Mathisens befarade bristning så kommer laget att vara än mer sårbart. Nu också på det centrala mittfältet

Frågan är var laget ska förstärkas?

Det spelar ingen roll egentligen. Men nu är det viktiga matcher på rad framöver och det behövs valmöjligheter både i försvaret och på mittfältet.

Dags att trolla igen

Hasse Eklund vill såklart ha fler spelare att välja emellan. Sportchefen Håkan Nilsson måste trolla fram något, något som kan göra skillnad.

Han har redan hitta en spelare som har stor potential.

Gustaf Nilsson har gjort två matcher och där ser man redan att det är en klar förstärkning. Han kan agera bollmottagare och vända upp. Och han irriterar motståndarbackar mest hela tiden. Där finns tyngd i anfallet som saknats tidigare.

Det som fattas för Gustaf Nilsson är målskyttet, det där lilla sista. Något som han egentligen haft svårt med ända sedan han lämnade Falkenbergs FF. Men det finns där och löser han bara upp den där knuten kan han bli den avgörande faktorn för att Falkenberg ska spela i Allsvenskan 2021 också.

Måste hitta målet

Men jag skriver det återigen: Han måste hitta målet! De två nickchanserna han fick under söndagen borde ha resulterat i minst ett mål.

Nu mötte Falkenberg Sveriges bästa lag som kommer att vinna Allsvenskan utan problem. Och vi det vi såg i inledningen gjorde att jag befarande ett ”elfsborgskt” ras.

De första 20 minuterna måste ha känts som att fastna i ett skruvstäd, ett städ som drogs åt mer och mer och mer. Malmö FF tryckte och tryckte. Fembackslinjen föll längre och lägre ner.

Det duttades med bollen på egen planhalva istället för att skicka långt och få upp laget.

De ekande rösterna på tomma Eleda Stadion studsade fram och tillbaka, det var nästan rop på hjälp från Falkenbergs sida. Men man krånglade sig ur situationen med hedern i behåll. Och med lite lite tur hade Edi Sylisufaj totalt orättvist kvitterat på övertid.

Måste ha andra alternativ

Falkenberg försökte själva ta vara på varje fast situation. Med hela mittbacksarsenalen uppe i motståndarens straffområde. Det är helt rätt taktik en sådan här match. Men laget blir lite för lättläst då alla bollar ska gå mot Carl Johanssons huvud. Sätter motståndaren två man på honom får Carl jättesvårt.