Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Kylian Mbappé jublar efter ett av sina mål mot Argentina.

Så ska Uruguay stoppa Mbappé

Argentina kunde inte stoppa honom. Men Kylian Mbappé får knappast så fria ytor mot Uruguay i kvartsfinalen. Mot honom står VM:s kanske bästa försvar.

Frankrike möter Uruguay i den första kvartsfinalen i fotbolls-VM på fredagen. Medan Uruguay fått rubriker för sitt anfallsspel är det faktiskt försvaret som imponerat mest.

Bara ett insläppt mål hittills – endast Brasilien är lika bra försvarsmässigt i turneringen.

Ledda av Atlético Madrid-backen Diego Godin betvingade Uruguay Cristiano Ronaldo och hans Portugal i åttondelsfinalen.

Stoppa Mbappé

Nu ställs försvarsmuren mot ett Frankrike där många trodde att Antoine Griezmann skulle vara det största hotet. Men det var Kylian Mbappé som med två spektakulära mål mot Argentina trädde fram som den stora stjärnan i ett lag späckat av offensiv kraft.

Uruguay vet vad det är som gäller och Mbappé får knappast lika mycket spelrum som mot Argentina. Uruguayanerna har lärt läxan. Han kommer inte att få springa sig loss lika lätt som i åttondelsfinalen. Markeringen kommer att ligga mycket tätare.

- Får Frankrike utrymme blir det väldigt svårt, säger Uruguays förbundskapten Oscar Tabarez, enligt AFP.

Lagkamrater

Räkna med en tillknäppt match. Framförallt eftersom Uruguay förmodligen kommer till spel utan sitt stora anfallsvapen Edinson Cavani och måste tänka lite mer defensivt. Cavani gjorde båda målen i segermatchen mot Portugal i åttondelsfinalen. Nu blir Luis Suárez utan sin parhäst och därmed blir anfallsvapnen trubbigare.

Matchen blir också speciell för de band som finns mellan motståndarna. Cavani spelar till exempel med Mbappé till vardags i Paris SG. Och mittbacken Gordin kan det mesta om Griezmanns sätt att spela – de kamperar ihop i Atlético Madrid under säsongen.

Luis Suárez får också gå en kamp mot en lagkamrat. Han spelar med Frankrikes mittback Samuel Umtiti i Barcelona.

Vinnaren i matchen möter vinnaren mellan Brasilien och Belgien på tisdag i semifinalen i S:t Petersburg.