Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Oskar Sunnefeldt jublar efter SM-guldet med Sävehof, klubben han tillhört sedan barnaåren. Nu flyttar den talangfulle 20-åringen till danska ligan. "Nu har jag tagit det här SM-guldet, så nu kan jag vara ute ett tag", säger Sunnefeldt om flytten utomlands.

Sävehof ryckte till guld: "Inget att förlora"

När SM-finalserien till slut skulle avgöras nådde Sävehof sin allra högsta nivå. Partillelaget vann med 27–20 i Alingsås, trots underläge med ett mål i paus.

Sävehof blev bara sjua i handbollsligans seriespel. Men i slutspelet slog man ut tabelltvåan Malmö och trean Skövde, före finalserien som Sävehof vann med 3–2 i matcher mot tabellfyran Alingsås.

En jämn finalserie avgjordes i andra halvlek. Alingsås ledde med 11–10 i paus. Men plötsligt stämde allt för Sävehof. Försvarsspelet, anfallsspelet och inte minst Agust Eli Björgvinssons agerande i målet.

Sävehof ryckte till 15–11, senare 18–13 och 26–18 med fyra minuter kvar. Alingsås tog två timeouter förgäves.

- Vi springer sönder dem, säger Oskar Sunnefeldt, 20-årig niometare som nu lämnar Sävehof.

- Vi kommer in som ett nytt lag i andra och går för det till 100 procent, tycker Sunnefeldt.

Bra i första också

Rutinerade mittsexan Joakim Larsson blev bäste målskytt, med sju mål, i den avgörande finalen.

- I första halvlek missade vi många öppna lägen. Annars tycker jag egentligen att vi hade förtjänat att leda med tre-fyra bollar i första med, säger Larsson.

- Vi kände att vi hade gjort en jättebra halvlek, säger Joakim Larsson – om första (!) halvlek.

Sävehoftränaren Andreas Stockenberg håller med. Och när hans lag väl ryckt till några måls ledning...

- Sen går proppen ur. De orkar inte, säger Stockenberg om finalförloraren Alingsås.

Tränaren lämnar

Andreas Stockenberg, med sin känslosamma stil som tränare, är en av flera profiler som nu lämnar Sävehof – trots SM-guldet. Stockenberg återvänder till småländska Amo (från Alstermo) i allsvenskan.

- Känns skitbra. Det går inte att göra det bättre, säger Andreas Stockenberg om vad han åstadkommit på 1,5 säsonger som ansvarig tränare.

- Vi har inte varit tillräckligt disciplinerade förrän i de två sista matcherna, tycker han om vändningen efter Alingsås ledning med 2–1 i matcher.

"För välkammade"

Stockenberg är tydlig med vad han själv tillfört:

- Det handlade bara om att få lite jävelskap i dem. Det har varit för välkammade pojkar i fem-sex år. Bekväma, säger Andreas Stockenberg.

Stortalangen Oskar Sunnefeldt, som varit sävehofare sedan barnsben, går nu till danska Sønderjyske. Viktor Ottosson lägger av, efter sitt fjärde SM-guld.

Alingsås kunde inte svara när allt stämde för Sävehof direkt efter paus.

- Det är katastrof från vår sida. Vi bränner alldeles för mycket lägen. De får momentum, och vi hämtar oss aldrig riktigt, säger lagkaptenen Johan Nilsson.