Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tilde Johansson slog till med årsbästa i Diamond League-debuten. Bild: JOEL MARKLUND
Tilde Johansson slog till med årsbästa i Diamond League-debuten. Bild: JOEL MARKLUND

Säsongsbästa av Tilde Johansson

Tilde Johansson, 19, slutade sjua i sin första Diamond League-tävling och slog årsbästa med två decimeter.
– Det var på gång så det var kul att få till ett hopp över 6,50, sa Tilde.

Falkenbergs IK-tjejen gjorde debut i Diamond League när Bauhaus-galan avgjordes på Stockholms Stadion. Tilde började lite trevande i längdhoppet med 5,85 meter i första hoppet och övertramp i andra.

– I det första hoppet hade jag ingen bra löpning. I det andra satsade jag verkligen, men då trampade jag över istället, sa Tilde.

Därefter lossnade det för 19-åringen som tangerade sitt årsbästa när hon hoppade 6,33 i tredje omgången.

– Jag visste att det bara var en som skulle få tre hopp så det var skönt med 6,33 där så jag fick hoppa vidare.

I fjärde omgången kom sedan den riktiga fullträffen. I vindstilla förhållanden flög Tilde Johansson upp på ett snyggt säsongsbästa med 6,52 meter.

– Det var ändå ett bra hopp, framför allt i attacken. De tre sista stegen har blivit betydligt bättre och det är det som vi har jobbat mycket med.

Tilde hoppade sedan 6,41 i femte omgången innan det var färdighoppat för henne. Det speciella upplägget innebar nämligen att de tre bästa hopparna gick vidare till en finalomgång. Tilde blev sjua - bara åtta centimeter från tredjeplatsen.

– Jag tycker ändå det är en kul grej, speciellt för de som tittar på. Men det får inte bli för ofta, sa Tilde angående upplägget.

Det var som sagt debut på den stora galascenen och att då slå till med årsbästa är inte fy skam.

– Det är klart det är små marginaler upp till trean, men jag möter de bästa i världen och det är min första Diamond League-tävling. Då är jag ändå glad att jag kan prestera på den här nivån.

Med all säkerhet var det inte sista gången vi fick se Tilde Johansson i de här sammanhangen.

– Jag vill ju vara på fler såna här galor, det är det jag siktar på. Bortsett från mästerskapen är det ju det största. Hoppas det blir ännu fler galor i framtiden.

Nästa helg väntar Göteborgs GP och helgen därefter blir det eventuellt Finnkampen.

– Vi får hålla tummarna för det (Finnkampen). De ska ta beslut i morgon (läs: måndag) om det blir av eller inte, sa Tilde.

Khaddi Sagnia fick till ett jättehopp i andra omgången på personbästa 6,83. Det gjorde att hon vann grundomgången före Maryna Bekh-Romanchuk och Caterine Ibarguen.

Trion gjorde sen upp i finalen, där Bekh-Romanchuk vann med dagens längsta hopp, 6,85. Ibarguen blev tvåa och Khaddi Sagnia trea.

Lär mer om Falkenbergs FF här