Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Brynäs målvakt David Rautio storspelade mot Rögle.

Säsongens räddning när Rautio höll nollan

Rögle vred upp farten för att jaga ifatt Brynäs 2–0-ledning. Då gjorde David Rautio säsongens räddning i Gavlerinken – men trodde själv att han hade sträckt sig av matchen och ut till en ny rehabperiod:

Men visst kom han upp, Brynäsmålvakten.

Sedan höll David Rautio sin andra nolla för säsongen, den första på hemmaplan när Ängelholmslaget besegrades med 4–0.

Men vad hände egentligen? Det lär Röglebacken Ben Youds ligga sömnlös över. Det var han som nöp till ett lurigt skott efter att pucken flipprat runt framför Brynäsmålet.

Men Rautio som var på väg att landa på mage på isen lyckades på något märkligt sätt studsa uppåt, framåt igen och liggande i luften sträcka ut vänsterarmen och suga in pucken i plocken.

Skakade på huvudet

Youds skakade frustrerat på huvudet samtidigt som Brynäsmålvakten låg kvar på isen och tänkte:

- Vad hände? Jag kan fan inte röra mig! Jag har ingen aning om vad jag gjorde. Det kändes som att muskeln slets på något konstigt sätt. Det kanske var att armen sträcktes ut som gjorde det. Jag vet inte, kände bara att det brann till i ryggen, säger han.

David Rautio blev påkörd i slutet av en bortamatch mot Frölunda den 24 oktober när han höll säsongens första nolla och hann nu tänka att det är kört igen.

- Ja, alltså när jag inte kom upp… men Glenn ”Superkungen” (Hellström, Brynäs massör) kom in och frågade hur det var. Det blev hyfsat bra fort ändå. De sade att nerver kan hamna i tillfällig kläm på något vis sådär. Det är väl inte omöjligt när man ligger kors och tvärs som målvakt. Och det vart bra i slutänden i alla fall. Nu känner jag ingenting, det är helt bra, säger Rautio med ett leende.

Lätt andnöd

Brynäsledningen fick nog däremot lätt andnöd efter det målvaktsskadekaos som man har fått hantera senaste månaden då även den andra ordinarie målvakten, Felix Sandström skadade sig i matchen efter att Rautio fått hjärnskakning varpå Linus Fernström snabbvärvades.

Och att först inte ens vara ombytt i fyra matcher och sedan vakta båsdörren i två var knepigt medger torsdagskvällens målvaktshjälte:

- Det kändes jäkligt konstigt att sitta och se på tv sådär. Inte alls roligt.

TT: Och Felix skada på det?

- Precis. Det gjorde att det blev lite extra stressat läge. Man ville tillbaka så fort som möjligt, när situationen vart som den vart men måste samtidigt fokusera på sin egen rehab även om det blir lite konstigt. Man måste bli frisk, jag bidrar inte med någonting om jag kliver in utan att vara hundra.

Att det här var hans andra nolla för säsongen är 32-åringen däremot inte så brydd om.

- Kul absolut, men som situationen varit under hösten där vi inte har tagit så många poäng så är en nolla ärligt talat noll procent viktig. Däremot var det suveränt skönt att se puckarna trilla in framåt och att vi fick tre pinnar. Vinner du blir allt roligare, så är det bara.