Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Charlotta Säfvenberg. Arkivbild.

Säfvenberg tar en plats i VM-slalomen?

Frida Hansdotter och Anna Swenn-Larsson åkte om pallplatserna i Maribor och gav starka formbesked. Bakom dem gick lagkompisarna en fajt om platserna i VM-laget.

Charlotta Säfvenberg visade att hon ska vara en av fyra som kör slalomen i Åre.

Någon gång under söndagen släpper den alpina landslagsledningen vilka som är aktuella för att åka storslalomen och slalomen samt lagtävlingen i VM.

I slalom är Hansdotter och Swenn-Larsson givna. Resultaten bland de övriga i landslaget har inte varit fullt lika imponerande i vinter. I Maribors slalom var det upp till Charlotta Säfvenberg, Emelie Wikström, Magdalena Fjällström, Ylva Stålnacke och Sara Hector att visa vad de går för.

Bäst lyckades Säfvenberg. 14:e plats var säsongens näst bästa i världscupen.

- Jag brukar intala mig själv att jag är bäst när det gäller, så det var bra tajming, säger hon.

Fått sota för pressen

TT: Hur stor press hade du på dig?

- Pressen är ju den man sätter på sig själv och det har jag gjort hela säsongen och det har jag fått sota för. I år har jag fått kämpa så jag bestämde mig för några dagar sedan att strunta i det och bara köra.

TT: Det borde rimligen bära hela vägen till Åre?

- Jag hoppas det. Nu har jag gjort mitt och nu är det upp till tränarna att bestämma. Som jag har förstått det var den här tävlingen ganska viktig, den sista inför VM. Vi hade väldigt högt tempo på träningarna.

- Alla var väldigt hungriga. De (ledarna) har nog ett svårare jobb än vi har eftersom alla är så pass tajta och jämna.

Wikström ligger bra till

Emelie Wikström ligger också bra till för en plats i slalomlaget. Hon kom på 19:e plats och strax före Magdalena Fjällström.

Ylva Stålnacke lyckades inte i andra åket och Hector, som lär få nöja sig med storslalom i VM, kvalade inte in bland de 30 bästa efter första åket.