Artiom Dzyuba (till vänster) vill se mirakel mot Spanien.
Artiom Dzyuba (till vänster) vill se mirakel mot Spanien.

Ryska laget: "Vill utföra ett mindre mirakel"

Förlusten mot Uruguay tog ner värdnationen Ryssland på jorden. När Spanien nu väntar i åttondelsfinalen är de medvetna om insatsen som krävs.

ANNONS
|

Presenterar man enbart den hårda faktan så låter VM-åttondelsfinalen mellan Spanien och Ryssland som ännu en spansk seger.

Det europeiska storlaget har inte förlorat en enda match sedan EM för två år sedan och är stora favoriter mot värdnationen som åkte på en käftsmäll mot Uruguay (0-3) i sista gruppspelsmatchen.

Då hade ryssarna, som kom till VM som ett formsvagt lag, överraskat många med två inledande segrar mot Saudiarabien och Egypten.

"Deras enda svaga punkt"

I lagets första utslagsmatch i ett VM sedan Sovjet-tiden vill de utföra mirakel.

- De spanska försvararna spelar väldigt högt och lämnar ytor som ett kontringslag kan utnyttja. Det är förmodligen deras enda svaga punkt, om de har någon, konstaterar Sergej Ignasjevitj, som var med och förlorade mot Spanien i EM-semifinalen 2008.

ANNONS

Matchen kommer att spelas i huvudstaden Moskva på mäktiga Luzjniki-stadion, samma arena som lagets premiärmatch spelades på.

Det tror den ryska försvararen gynnar hemmalaget.

- Att matchen spelas på Luzjniki-stadion med nästan 80 000 åskådare som stöttar oss är förmodligen det enda positiva med att vi slutade tvåa i vår grupp, säger Ignasjevitj.

"Spelar mot tusentals ryssar"

I det spanska lägret pratas det om att laget, som det blåste om inför mästerskapet då förbundskaptenen Julen Lopetegui plötsligt sparkades, har mycket mer att ge.

Mittfältaren Thiago Alcantara tycker inte att Spanien har visat sin bästa fotboll än. Han vill också ogärna underskatta motståndet.

- Det viktigaste för oss är att förbereda oss väl till matchen. Vi kommer inte att spela mot elva ryssar, vi möter tusentals ryssar i en fullsatt arena, säger Bayern München-spelaren.

TT-AFP

ANNONS