Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tobin Heath, t h, Megan Rapinoe (15) och Alex Morgan, i bakgrunden, finns alla med i USA:s trupp till sommarens fotbolls-VM. Arkivbild.

Rutinerad USA-trupp ska försvara VM-guldet

Sverige kommer att ställas mot bekanta ansikten i den förmodade gruppfinalen i Le Havre den 20 juni. Förbundskapten Jill Ellis satsar på erfarenhet när USA ska försvara sitt VM-guld i fotboll i Frankrike i sommar.

Av de 23 spelare som tar plats i den amerikanska truppen finns tolv spelare från VM för fyra år sedan med. Åtta av dem spelade från start i VM-finalen mot Japan.

Truppen är kryddad med elva VM-debutanter, men ryggraden består av kända, rutinerade namn. Anfallaren Carli Lloyd, 36, är uttagen till sitt fjärde VM, medan Alex Morgan, Megan Rapinoe, Tobin Heath, Becky Sauerbrunn, Kelley O'Hara och Ali Krieger får chansen för tredje gången.

34-åriga backen Krieger är en av få överraskningar i truppen då hon fram till nyligen inte hade spelat en landskamp på två år.

- Och även om vi har unga spelare med så är även det spelare som har varit med oss ett tag och som har erfarenhet från väldigt många matcher på högsta nivå, sade Jill Ellis när truppen presenterades på torsdagen.

USA har också heder att upprätta från OS i Rio 2016 då laget överraskande åkte ut i kvartsfinal mot Sverige. Trots den missräkningen får 15 av spelarna från OS-truppen chansen också i sommarens VM.

USA inleder VM mot Thailand den 11 juni och möter sedan Chile fem dagar senare, innan gruppspelet avslutas mot Sverige den 20 juni.