Filip Forsberg firar sitt övertidsmål mot Chicago.

Rostig målkung blev hjälte på övertid

I andra matchen efter comebacken visade Filip Forsberg varför han fortfarande är Nashvilles målkung. Mot Chicago gjorde han två och avgjorde på övertid.

|

Det avgörande målet var Forsbergs 16:e för säsongen och innebar seger med 4–3. Och det var något av en delikatess.

Forsberg fick pucken av Calle Järnkrok i mittzonen och förde in den i anfallszon vid sargen. Väl där tog han sig förbi Chicagos Jonathan Toews och satte fart mot mål. Fri med målvakten Collin Delia placerade Forsberg sedan pucken i bortre krysset. Det hade då bara gått en minut av förlängningen och Chicago hade knappt rört pucken under övertiden. Det var Forsbergs första mål sedan återkomsten.

- När jag kom nära målet var det ganska öppet så jag försökte bara lyfta in pucken, säger Forsberg till medier efter matchen.

Ödmjuk hjälte

Även Mattias Ekholm fick assistpoäng för målet, som var Forsbergs andra i matchen. 24-åringen hade också stått för 3–1-målet i den andra perioden. Skymd för Delia prickade han rätt, även då assisterad av Ekholm.

Forsberg blev handskadad i slutet av november och gjorde comeback först i häromdagen. Målsinnet har han visat att han hade kvar, medan annat var lite ringrostigt. Matchhjälten var därför nära att bli syndabock. Det var Forsberg som med en helt misslyckad rensning gav Chicago pucken till hemmalagets kvittering till 3–3 drygt två minuter före tredje periodens slut.

- Vissa saker är självklart lite rostiga, jag missade några passningar och sådana uppenbara saker, men jag försöker jobba hårt, säger en ödmjuk matchhjälte till Sportsnet , och lägger till:

- Men en hel del fungerade.

Jämna i spelet

Forsberg var inte ende blågule målskytt för Nashville. Viktor Arvidsson, som även han var skadad i slutet av förra året och nyligen har gjort comeback, gav laget ledningen med 2–1, bara åtta sekunder efter en Chicago-kvittering. Direkt på nedsläpp fick PK Subban pucken och passade direkt vidare till en framåtrusande Arvidsson, som från mittzon kom i ett friläge och med en backhand satte pucken i mål.

Nashville har nu tre raka bortasegrar.

- Vi har varit mer jämna i vårt spel. Vi spelar bättre i försvaret och släpper inte in så många mål. Nu när nästan alla i laget är friska får vi bara fortsätta på det spåret, säger Arvidsson enligt nhl.com.

Ottawa bröt en förlustsvit på åtta matcher sedan Collin White gjort 2–1 i förlängningen mot Anaheim. Den svenske målvakten Anders Nilsson bidrog till segern genom att rädda 32 av 33 skott. Anaheims ende målskytt var Jakob Silfverberg.

Mikael Backlund och Elias Lindholm gjorde varsitt mål när Calgary vann med 5–3 över Colorado.