Nellie Lilja, till vänster, lämnar LB07 för att spela med Rosengård nästa säsong. Arkivbild.
Nellie Lilja, till vänster, lämnar LB07 för att spela med Rosengård nästa säsong. Arkivbild.

Rosengård värvar talang från LB07

Nellie Lilja byter klubb i damallsvenskan i fotboll. Den 18-åriga anfallstalangen flyttar dock inte så långt, eftersom hon lämnar Limhamn Bunkeflo för Rosengård.

ANNONS
|

Lilja har i år spelat 19 matcher, varav 16 från start, och gjort ett mål.

- Det är en central spelare med bra blick för spelet och hon har varit väldigt tongivande i de yngre landslagen under en lång tid. Hon är en av Sveriges största talanger och då borde hon vara här i Rosengård, säger sportchefen Therese Sjögran till TT.

ANNONS

Förra veckan blev det klart att landslagsspelaren Johanna Rytting Kaneryd, 20, byter Djurgården mot Rosengård. En viktig värvning, tycker Sjögran, även om Rytting Kaneryds debut dröjer då en korsbandsskada håller henne borta från spel stora delar av nästa säsong.

- Vi har haft lite problem med att värva unga svenska spelare tidigare, men nu vågar de ta steget och det är bra, säger Sjögran.

Rytting Kaneryds skada kan tvinga Rosengård att leta alternativ på mittfältet. Klubben, som nästa år tränas av nygamla guldtränaren Jonas Eidevall, är även på jakt efter en anfallare och en ytterback.

- Vi jobbar på det, säger Sjögran.

På förlustsidan märks måldrottningen Ella Masar McLeod, målvakten Erin McLeod, försvararen Anita Asante och ytterbacken Lina Nilsson.

TT

ANNONS