Anja Mittag, till vänster, blev tremålskytt när Rosengård krossade jumbon IFK Kalmar i damallsvenskan.

Rosengård pulveriserade Kalmar

Rosengård hade lekstuga hemma mot IFK Kalmar. Efter en kvart var ledningen 3–0 till serietvåan. Efter full tid? Då hade det runnit iväg till 10–0.

|

Rosengård har inte för avsikt att släppa iväg serieettan Piteå. Inte alls.

Det bevisade man inte minst hemma mot seriejumbon IFK Kalmar.

Anja Mittag inledde målskyttet redan efter sex minuter och fler mål skulle ticka in, bara elva minuter senare var ställningen 3–0 efter mål av Sanne Troelsgaard.

Iva Landeka hann göra ytterligare ett mål före halvtid.

Sedan fortsatte förnedringen i andra halvlek. Efter tolv minuter av halvleken var ställningen 8–0 efter dubbla mål av Landeka bland annat.

Och det skulle bli tvåsiffrigt till slut, vilket inte heller kom som en överraskning efter att det varit spel mot ett mål. Mittag gjorde 9–0 och strax före tilläggstid så satte Fiona Brown spiken med 10–0-målet.

Rosengård som jagar Piteå är nu endast ett poäng bakom norrbottningarna, men med en match mer spelad.

Avgörande i slutminuten

Matchen mellan Kristianstad och Växjö var på vippen att sluta mållös. Matchklockan tickade upp på 90 minuter, då kom matchens enda mål. Amanda Edgren nådde fram med en boll till Schryvers som rullade in segermålet till hemmalaget Kristianstad.

Annars var det torftigt med målchanser i en match där Kristianstad var det spelförande laget.

Efter de tre poängen kliver Kristianstad upp 23 poäng i tabellen, men ligger kvar på fjärde plats.

Eskilstuna tog sin andra raka seger efter 2–0 borta mot Hammarby. Redan i den tredje matchminuten stötte Eskilstunas Julia Tunturi in en retur från nära håll och gav bortalaget ledningen. Sedan fastställde Cajsa Åkerberg slutresultatet med en lobb till 2–0.

Nu kliver fjolårets trea upp på sjunde plats, med samma poäng som sexan Hammarby.