Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Malmö FF:s Markus Rosenbergs tog hårt av Chelseas Andreas Christensen.

Rosenberg: "Inget som är sönder"

Inom loppet av några minuter åkte Malmö FF på en dubbel smäll. Först tog Chelsea ledningen i 16-delsfinalen av Europa League – sedan gick lagkaptenen Markus Rosenberg av med ett skadat knä.

Det var i den 58:e minuten som Markus Rosenberg blev liggande i gräset på Stamford Bridge i returmötet med storklubben Chelsea.

- Jag fick en spark precis när jag landade. En spark på vaden och sedan vred jag knäet, säger han.

Han tror dock inte att det är så farligt med vänsterknäet.

- Det är ingenting som är sönder. Det är en vridning, så vi får se mer i morgon.

Hade bästa chansen

Tre minuter tidigare hade Olivier Giroud gett Chelsea ledningen och när Ross Barkley med dryga kvarten kvar att spela drog in en frispark var Europaäventyret över för Malmö. Till slut blev det 3–0 på den klassiska arenan i västra London och 5–1 sammanlagt till Chelsea.

- I andra halvlek blir det som det blir. Vi måste gå för ett mål och då öppnar vi lite ytor och blir lite trötta, säger Rosenberg.

Det var 36-årige anfallaren som hade Malmös bästa chans när laget skulle försöka vända ett 1–2-underläge från det första mötet i Skåne. Han vände bort Chelseamittbacken Antonio Rüdiger precis utanför straffområdet, men Rosenberg fick ingen fullträff med sitt vänsterskott i den 13:e minuten.

- Det är väl lite tajming man saknar nu i februari. Jag skulle ha tagit en touch till – han var inte så nära så jag hade kunnat ta en touch till.

MFF gjorde Premier League-jätten Chelsea frustrerat under stora delar av den första halvleken.

- Vi fick en otroligt bra start. Precis så som vi ville ha den och som vi pratat om innan. Tyvärr får vi inget mål och när man tittar tillbaka är det väl det som hade krävts kanske. Ett mål de första 30 minuterna när vi verkligen pressar på och skapar de chanserna.

"Helt magiska"

Även om Malmö inte lyckades slå ut Chelsea vann skåningarna åtminstone läktarkampen på Stamford Bridge, som tar runt 40 000 åskådare. De runt 3 500 Malmösupportrarna stod i en klass för sig jämfört med hemmafansen.

- De är helt magiska. Vi har varit med om det många gånger när vi kommer till stora arenor att de tar över helt. Jag är inte förvånad, säger Markus Rosenberg.