Malmö FF:s lagkapten Markus Rosenberg gjorde sin första allsvenska match från start och svarade för ett mål och en framspelning när MFF slog Östersund med 2–0.
Malmö FF:s lagkapten Markus Rosenberg gjorde sin första allsvenska match från start och svarade för ett mål och en framspelning när MFF slog Östersund med 2–0.

Rosenberg gav dottern ett mål i present

Han lovade sin dotter ett mål när hon hade sitt barnkalas på Stadion. Lagkaptenen Markus Rosenberg höll sitt löfte när Malmö FF tog säsongens första allsvenska seger via 2–0 mot Östersund.

ANNONS
|

I en loge på Stadion i Malmö firade Markus Rosenbergs dotter sin nioårsdag med sina vänner. Hon fick se sin pappa göra sin första allsvenska match från start den här säsongen.

Hans fotbollspresent till henne mot Östersund? Ett mål och en framspelning när MFF tog en odiskutabel 2–0-seger.

- Jag lovade ju henne mål. Så det var väl tur det, säger Rosenberg med ett leende.

ANNONS

"Jäkligt duktig"

Först lade han dock grunden till MFF:s ledningsmål. Efter en dryg halvtimme serverade han Antonsson ett perfekt läge fram till 1–0. Detta efter att Rosenberg satt Rewan Amin under rejäl press och snott åt sig bollen från Östersundsspelaren.

- Vi pratade mycket om det. De är otroligt bra med boll, men de spelar med små marginaler. Så vi skulle försöka pressa dem väldigt högt och vi har tränat på hur vi skulle göra det. I det läget snor vi bollen och när vi väl gör det är han (Antonsson) redan på väg. Där är han jäkligt duktig på att uppfatta det innan, säger 36-åringen.

Efter dryga timmen tryckte Rosenberg in 2–0 efter att Anders Christiansen klackat vidare ett inspel från Andreas Vindheim.

Behövde målet

- Det var ett sådant mål jag behövde nu. Jag hade nick som de räddade på mållinjen och en boll i stolpen. Det är väl ett sådant enkelt mål som behövs, säger Rosenberg.

ANNONS

Precis som för det regerande mästarlaget AIK dröjde det till den tredje omgången innan guldtippade MFF fick fira sin första allsvenska seger 2019. I premiären mot Häcken blev det 1–1.

Den matchen missade Rosenberg helt på grund av knäskadan han ådrog sig i 16-delsfinalen mot Chelsea i Europa League i februari. Senast blev det 1–3 borta mot Sundsvall. Då hoppade Rosenberg in.

- Krisen är över. Skönt, säger han sarkastiskt med ett leende.

Östersundstränaren Ian Burchnall gjorde tidigt sina tre byten, men trots en offensiv satsning kunde bortalaget inte hota MFF.

- Det var en tuff match för oss och vi gjorde ingen bra insats matchen igenom. Vi kan vara ganska säkra på att rätt lag vann, säger Burchnall.

TT

ANNONS