Odain Rose sprang i samma heat som världsrekordinnehavaren Christian Coleman och ex-världsmästaren Kim Collins i inomhus-VM.
Odain Rose sprang i samma heat som världsrekordinnehavaren Christian Coleman och ex-världsmästaren Kim Collins i inomhus-VM.

Rose utslagen i VM-semifinal

De flesta svenskar i inomhus-VM har slagits ut direkt i försöken. Odain Rose tog sig i alla fall vidare därifrån på 60 meter, men i semifinalen gick det för fort för 25-åringen.

ANNONS
|

Odain Rose fick springa två gånger mot 21-årige världsrekordinnehavaren Christian Coleman. Första gången gick det bra när Rose tog sig vidare från försöket, som tvåa på 6,75 bakom amerikanen som sprang i mål på halvfart.

- Vem vill inte springa med någon som har världsrekord, sade svensken.

I semifinalen blev det sedan som väntat för tufft för Rose. Coleman satte högre fart och vann på 6,45, medan Rose bara lyckades förbättra sig marginellt och sprang i mål som sexa på 6,74.

ANNONS

Hamilton snubblade

Austin Hamilton, som snuvade Odain Rose på EM-bronset inomhus i fjol, hade däremot tävlat klart redan efter försöket. Han snubblade till nästan direkt i starten, vilket förstörde alla chanser. Efteråt sade skåningen, som uppgivet sprang i mål sist i heatet, att han upplevde att löparen bredvid honom hade tjuvstartat.

- Jag trodde att de skulle skjuta igen, men det gjorde de aldrig, säger Hamilton, som var riktigt deppig efter att ha slagits ut direkt.

- Jävligt surt, jag är väldigt besviken.

"Rannsaka sig själv"

Den tredje svensken som tävlade på förmiddagspasset, Kalle Berglund, slogs ut i försöket på 1500 meter. Berglund, EM-tvåa förra året, blev sexa i sitt heat på 3.46,61 och var inte särskilt överraskad efter sortin.

Kalle Berglund missade mycket träning i december på grund av skada och formen har gått väldigt mycket upp och ner den senaste tiden.

ANNONS

- Jag har varit skadad alldeles för mycket det här året. Det gäller att rannsaka sig själv, vi har diskuterat hur vi ska ändra om i upplägget för att jag ska hålla bättre, säger han.

Birmingham, TT:s utsände

ANNONS