Cristiano Ronaldo ligadebuterar för Juventus borta mot Chievo.
Cristiano Ronaldo ligadebuterar för Juventus borta mot Chievo.

Ronaldo debuterar mot Chievo i Verona

Jodå, han spelar ligapremiären. Cristiano Ronaldo inleder på lördagskvällen vad han hoppas blir en kärleksaffär med den italienska fotbollen. Som sig då bör debuterar han för Juventus i Verona.

ANNONS
|

Massimiliano Allegri, klubbens manager, bekräftade på dagens presskonferens att världens bäste spelare startar mot Chievo.

Allt annat hade förstås varit en överraskning.

33-åringen har visserligen bara deltagit i två träningsmatcher inför seriestarten, men är, enligt Allegri, ytterst angelägen om att vara med direkt när Juventus inleder jakten på klubbens åttonde raka ligaguld.

- Ronaldo kommer att debutera. (Wojciech) Szczesny, (Giorgio) Chiellini, (Leonardo) Bonucci och (Miralem) Pjanic spelar och ytterbackar blir (Joao) Cancelo och Alex Sandro. Alla är i gott skick, även (Mario) Mandzukic och (Blaise) Matuidi, som båda gick hela vägen till VM-final, säger Massimiliano Allegri.

ANNONS

Den femfaldige Ballon d'Or-vinnaren, köpt i somras för 100 miljoner euro från Real Madrid, har ökat fotbollsfebern i Turin ytterligare några grader, men en och annan är också spänd på att se hur Ronaldo hanterar den taktiska italienska fotbollen.

- Jag har inte gett Ronaldo några råd. Han är mycket nyfiken på att lära sig hur lagen spelar i Italien. säger Allegri.

Samtidigt påpekar managern att Juventus inte ska förlita sig för mycket på världsstjärnan.

- Det är dags att lägga åt sidan upphetsningen kring alla stora spelare – och den allra största – som kommit till oss. Vi måste ha fötterna på jorden, hålla en låg profil. Vi får inte göra misstaget att tro att vi vinner för att vi har Cristiano. Han är en extra tillgång i ett lag som spelat två finaler i Champions League de senaste fyra åren.

ANNONS

- Det kommer att bli en svår säsong och vi måste vara förberedda och fokuserade. Det är ett svårslaget Chievo som väntar oss.

- Jag är nyfiken på att se hur laget hanterar det, säger Allegri.

TT-AFP

ANNONS