Marcus Rohdén vill lämna Crotone.
Marcus Rohdén vill lämna Crotone.

Rohdén stolt och glad över VM-platsen

Marcus Rohdén fick den sista platsen på mittfältet i Janne Anderssons trupp till fotbolls-VM. Många ville i stället se Ken Sema där. Men Rohdén ber inte om ursäkt för att det är han som är på väg till Ryssland.

ANNONS
|

- Många bra spelare har varit med i snacket och Sema är förstås en av dem. Så är det alltid när det är uttagningar till landslaget och så ska det vara, säger han.

Västgöten fick det positiva beskedet när han var på väg hem från träningen med klubblaget Crotone i Italien.

- Inför uttagningen var jag ganska lugn, men ju närmare det blev klockan sex desto mer pirrade det i magen. Jag hade tränat precis och fick beskedet av min flickvän.

ANNONS

- Det gjorde mig stolt och glad, säger mittfältaren.

Åkte ur Serie A

Det är ett rätt effektivt plåster på det färska mentala sår som kom när Crotone tvingades lämna Serie A efter två säsonger i den italienska förstaligan.

- Otroligt tråkigt, så klart. Vi hade målsättningen att spela i Serie A även nästa säsong, men tyvärr lyckades vi inte klara det. Det är ingen roligt erfarenhet att åka ur en serie.

TT: Hur kastade du av dig besvikelsen?

- Det är väldigt skönt att få den här VM-uppladdningen så snabbt. Vi åkte ur i söndags och jag har inte hunnit tänka efter så mycket. Nu handlar det om att vara med här och bidra.

ANNONS

Vill lämna Crotone

Han kan ha spelat sin sista match för Crotone. Via sin agent har Rohdén gjort klart att han inte vill följa med ned i Serie B.

- Mitt mål är alltid att spela så högt upp som möjligt. Förhoppningsvis hittar vi något som är bättre är Crotone. Klubben är medveten om att jag vill spela på en högre nivå. Jag är öppen för alla ligor, men helst i Europa. Jag har kommit in bra i kulturen och trivs med allt runt omkring, så jag kan absolut tänka mig att fortsätta i Italien.

TT

ANNONS