Leicesters nya tränare Brendan Rodgers togs emot av sin nya hemmapublik och fick se sitt lag vinna.
Leicesters nya tränare Brendan Rodgers togs emot av sin nya hemmapublik och fick se sitt lag vinna.

Rodgers på läktaren när Leicester vann

Bara timmen innan avspark presenterades Brendan Rodgers som ny Leicestertränare. Frågan är om bytet redan har fått effekt. Leicester bröt nämligen en dyster svit och besegrade Brighton med 2–0.

ANNONS
|

Tisdagskvällen kom med dubbla besked: Brendan Rodgers lämnar Celtic och tar över Leicester, som nyligen sparkade fransmannen Claude Puel. I hans ställe hämtar den skotska storklubben in gamle tränaren Neil Lennon som tillfällig ersättare.

Och Brendan Rodgers, som tidigare har tränat Premier League-klubbarna Liverpool och Swansea, fick fira en seger direkt – trots att han inte var inblandad. Från King Power Stadiums läktare fick nordirländaren se sin nya klubb ta tre poäng, efter sju raka Leicestermatcher utan vinst.

Vardy avgjorde

"Vi (Rodgers och hans tränarteam) har förstås inte haft något att göra med förberedelserna inför matchen, så det är bara rätt att de som har gjort det leder laget. Vi kommer se matchen i kväll och därefter börja förbereda spelarna och de som jobbar här inför torsdagens träning", sade Rodgers till klubbens hemsida innan avspark.

ANNONS

Leicester slog Brighton med 2–1 efter mål av Demarai Gray och Jamie Vardy. Därmed klättrade laget upp till elfte plats i tabellen och har nu elva poäng ner till nedflyttningsplatserna.

"Det gör mig väldigt lycklig att få hit en tränare av Brendans kaliber och ser fram emot vad han och vår unga, talangfulla trupp tillsammans kan uträtta", sade klubbens vice ordförande Aiyawatt Srivaddhanaprabha.

Huddersfield med sent mål

I botten av tabellen tog jumbon Huddersfield en tung seger efter att Steve Mounié gjort 1–0 i 91:a minuten, mot Wolverhampton, medan Cardiff förlorade med klara 0–3 hemma mot Everton. Newcastle slog Burnley med 2–0 och där var det mittbacken Fabian Schär som snodde rubrikerna med ett riktigt drömskott som också blev det matchvinnande målet.

TT

ANNONS