Rögles målvakt Christoffer Rifalk. Arkivbild.
Rögles målvakt Christoffer Rifalk. Arkivbild. Bild: Erik Simander/TT

Rifalk vinnare i förra kvalhjältarnas kamp

Oskarshamns lagkapten Jonas Engström vann en delseger. Men när krutröken lagt sig blev Rögles målvakt Christoffer Rifalk den av de två som fick åka av isen som vinnare.
– Två bra lag, en jämn match från början till slut, säger Rifalk efter Rögles förlängningsseger med 2–1 mot hans förra klubb.

ANNONS

Våren 2019 tog Oskarshamn steget upp i SHL med Jonas Engström, då som nu, i rollen som lagkapten. Målvakten Christoffer Rifalk var en annan av Oskarshamns kvalhjältar den gången, men valde efter SHL-avancemanget att flytta till konkurrenten Rögle.

7.12 in i den tredje perioden, på tisdagskvällen, utspelades en duell mellan två gamla hjältar i Oskarshamns arena, Engström och Rifalk. Oskarshamns lagkapten åkte sig fri och lyckades peta in pucken mellan benen på sin förre lagkamrat.

– Jag tror inte han (Rifalk) var med på att jag skulle skjuta mellan benen, det var bra. Jag vet var man ska skjuta, han var nog inte beredd på det där, säger Engström.

ANNONS

Engströms mål innebar att Oskarshamn kvitterade till 1–1.

– Han (Engström) får den, den här gången, säger Rifalk.

TT: Med tanke på kvalsegern 2019, är det fortfarande speciellt för dig att spela i Oskarshamn?

– Ja, det är det. Det är alltid kul, de (publiken) skapar bra tryck, säger Rifalk.

Rifalk fick svettas

Innan dess hade Rögles 19-årige backtalang William Wallinder satt sitt lag i ledning i matchen. Efter det kostade Oskarshamn på sig att spela fem mot tre i två minuter, utan att lyckas skapa en enda målchans värd namnet.

Efter Jonas Engströms kvitteringsmål fick Oskarshamn energi och spelade sig fram till målchanser som tvingade Christoffer Rifalk att svettas i sin kasse.

– De får lite momentum där, men vi lyckades hålla ut, säger Röglemålvakten.

Förlängningen blev 2.08 lång. Då klev Rögles Ludvig Larsson fram och blev matchhjälte för sitt lag genom att sätta segerpucken.

– Matchen kunde gått åt vårt håll också, menar Jonas Engström.

Rögles svit bruten

Före matchen hade Rögle, som enda SHL-lag, aldrig tappat poäng i Oskarshamn. Faktumet att gästerna från Ängelholm vann först efter förlängning innebär att den sviten nu är bruten.

Såväl Rögle som Oskarshamn tillhör den haltande SHL-tabellens topp sex-gäng.

– Det finns alltid saker vi vill jobba på som kan bli bättre, men så länge vi vinner matcher är vi nöjda med det. Oskarshamn gör det bra, man märker att de tagit steg som lag, säger Rifalk.

ANNONS
ANNONS