Malmös Sören Rieks grattas efter 3–2 mot Östersund på Jämtkraft Arena.
Malmös Sören Rieks grattas efter 3–2 mot Östersund på Jämtkraft Arena.

Rieks ordnade seger för Malmö i genrepet

0–2 till 3–2 borta mot Östersund.  Malmö kan tacka Sören Rieks att man har kvar sin segersvit och hänger på toppen. 

ANNONS
|

Malmö är fortsatt obesegrade sedan Uwe Rösler tog över. Men borta mot Östersund fick laget den tuffaste starten sedan nya tränaren tog över. Hemmalaget ledde med 2–0 redan efter en kvart.

Men med två mål och en assist såg Sören Rieks till att mästarna vände. Vändningen kom efter en taktiskt fullträff och byte till 4–3–3-uppställning.

Lagen i toppen får se Malmö som ett riktigt hot.

"Vi ger oss inte"

- Det är viktigt för oss att bara fokusera på vårt och vinna matcherna. Men vi ger oss såklart inte, säger Rieks.

ANNONS

Han är en av spelarna som höjt sig med nya tränarrösten i omklädningsrummet.

- Han är tydlig och vet vad han vill. Det har varit bra med det här uppehållet för oss nu också.

Nu är det dock allt annat än uppehåll. Sju matcher på 24 dagar väntar regerande mästarna. Närmast Gent i Europa League på torsdag.

Matchen i den isande höstkylan i Jämtland blev det perfekta genrepet. Tränare Rösler såg det som en nyttig läxa att laget för första gången sedan han tog över blev så pressade som Östersund lyckades med i början.

- Det stärker oss inför torsdag och övriga matcher. Rasmus Bengtsson och Behrang Safari visade stor karaktär när de lyfte sig mycket i andra. Det är inte lätt, oavsett om du är en rutinerad spelare eller ej, säger Rösler.

Speciell prestige

Det har utvecklats en speciell prestige och hårda kamper mellan Östersund och Malmö, de två allsvenska lag som lyckats bäst i Europaspel senaste säsongerna. Lördagens drabbning var inget undantag. 2–2 redan i paus trots att båda lagen kunde fått en straff med sig också. Speciellt Tom Petterssons fällning av Oscar Lewicki var det få förutom domaren Johan Hamlin som inte såg.

ANNONS

Östersund tidiga 2–0 var förvånande för både hemmapublik och motstånd, med tanke på att de har tre raka förluster och sin djupaste svacka sedan avancemanget till allsvenskan.

- Det var bara ett lag på banan i början. Nu återstår nio matcher, vi får se vilka spelare som steppar upp och visar karaktär nu i slutfasen, summerade Östersundstränaren Ian Burchnall.

TT

ANNONS