Viktoria Carlebäck på hästen Zlatan B vann den trestjärniga klassen med knapp marginal.
Viktoria Carlebäck på hästen Zlatan B vann den trestjärniga klassen med knapp marginal. Bild: Helena Pixsjö

Viktoria Carlerbäck vann trestjärniga fältrittklassen på Stum i Falkenberg

Det var jämnt i den trestjärniga fälttävlanklassen på Stum i Falkenberg. Viktoria Carlerbäck på hästen Zlatan B lyckades dra det längsta strået och vinna tävlingen.

ANNONS
|

Det har varit ont om ridsportstävlingar det här året, dels på grund av coronapandemin, dels på grund tävlingsstoppet som det smittsamma abortviruset orsakade.

Men nu börjar allting så sakteliga återgå till en lite normalare vardag.

I helgen står Hermanstorp kör- och ridklubb värd för vårfälttävlan och den främsta klassen, det vill säga den trestjärniga, ägde rum på fredagen.

Det blev en gastkramande tillställning där Viktoria Carlerbäck på hästen Zlatan B vann med minsta möjliga marginal.

– Jag hade bara en sekund tillgodo, så det var väldigt tajt, säger Carlerbäck och skrattar.

Hon fortsätter:

– Han (Zlatan B) är inte så snabb, så jag hade stor respekt för ett hinder på banan. Jag fick ta lite mod till mig och styra på den beryktade väggen. Det var det som gjorde att jag kunde hålla mina konkurrenter bakom mig.

ANNONS

Grunden till triumfen lade ryttaren, som tävlar för Borås fältrittklubb, genom stark hoppning och dressyr.

– Min häst är lite äldre häst och jag tror inte att han har startat här tidigare. Det var första tävlingen för i år och han var väldigt inspirerad och lite kaxig. Han gjorde en av sina bättre dressyruppvisningar och vi ledde från start till mål, säger Carlerbäck som ska på en internationell tävling i Polen om två veckor.

– Han tävlade senast i oktober. Han hade nog kunnat gå för fyra, fem veckor sedan. Men han är lite äldre, så jag får spara lite på krutet och välja mina tillfällen. Det här var en väldigt bra genomkörare.

Bästa hemmaryttare blev Sandra Gustafsson på hästen Koordinat. Hon slutade på tredje plats.

Helgens tävlingar är lite av ett genrep för Hermanstorp kör- och ridklubb inför årets stora höjdpunkt, nämligen nordiska mästerskapen som klubben arrangerar i september. Om Carlerbäck får chansen att vinna ytterligare en gång på Stum återstår att se. Det är inte helt säkert om hon kommer att vara med i NM.

– Jag hade gärna sagt ja redan nu till att vara med, men jag jobbar även som landslagsledare för ungdomarna. Det beror lite på var mina lojaliteter får ligga, om jag kan kombinera eller om jag måste välja jobbet före nöje. Jag kommer i alla fall att vara här, avslutar hon.

ANNONS
ANNONS