Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Flera tävlingar blir inställda för Evelina Tovek. Bild: ANDREAS SANDSTRÖM

Tovek drabbas hårt av coronaviruset

Under helgen skulle Evelina Tovek inleda OS-satsningen i Mexiko. Nu är falkenbergaren isolerad i hemlandet Tyskland.

Coronavirusets spridning drabbar flera sporter och idrottsevenemang hårt. Ridsporten är inget undantag.

- Just nu är informationen att alla tävlingar är inställda i alla fall fyra eller fem veckor framöver. Men det finns inga tydliga svar i dagsläget och det kan dröja ännu längre innan vi kan börja tävla igen, säger Evelina Tovek.

Under helgen var det tänkt att Tovek skulle dra igång säsongens stora OS-satsning med att åka till Mexiko och tävla - något som nu inte blir av.

- Jag var ju inställd på att först tävla i Mexiko och sedan åka direkt till Miami. Nu blir det inte av vilket såklart är riktigt surt, säger hon.

Tovek har tidigare nämnt för tidningen att 2020 kommer vara året då stort fokus kommer ligga på OS i Tokyo. De inställda tävlingarna och faktumet att OS kanske inte ens blir av i augusti ställer till det rejält för Falkenbergsryttaren.

- Vi kan ju egentligen inte göra någon som helst tävlingsplan, ingen vet ju hur det kommer bli. Det jag kan göra nu är att träna och finslipa här hemma.

Är isolerad i Tyskland

Evelina Tovek sitter för tillfället fast i hemlandet Tyskland och kan inte ta sig hem till familjen i Sverige.

- Nu hörde jag att de stänger gränserna i Tyskland. Man vågar ju inte lämna gränsen då riktigt. Så, jag känner mig ganska fast här.

Hon fortsätter:

- Nu när det inte är några tävlingar hade det ju varit ett bra läge att umgås med familjen, men nu kan jag inte det vilket är jättetråkigt.

Läs mer: Därför missar Tovek Göteborg Horse Show

Läs mer om ridsport här

Fler lokala sportnyheter hittar du här