Sabine Olsson vinnare av Hermanstorps Hösthoppet

Den tredje upplagan av Hermanstorps tävling Hösthoppet blev väldigt lyckad. Vann gjorde Laholm Ryttarförenings Sabine Olsson med hästen Turbo.

ANNONS
|

Hösthoppet börjar bli tradition i Hermanstorp Kör- och Ridklubb. I helgen arrangerade klubben tävlingen för tredje året i rad.

– Det märks att många uppskattar den här helgen. Jag tycker vi har lyckats etablera tävlingen bland de nationella ryttarna nu, säger tävlingsledare Karl-Magnus Kramsjö som fått planera enligt coronavirusrestriktioner.

Sabine Olsson vann i omhoppning

– Det har varit speciellt. Det fick exempelvis inte vara någon publik och vi var tvungna att ha speciella parkeringsplatser. Dessutom behövdes längre pauser för att det inte skulle samlas folk mellan hoppen.

Helgen stora behållning var 1.40 metersklassen med 22 nationella ryttare. Det hela slutade i en omhoppning mellan de fem felfria ekipagen. Där drog Laholms Ryttarförenings Sabine Olsson och hästen Turbo det längsta strået.

ANNONS

– Jag gick in först i omhoppningen så jag visste inte riktigt vad jag hade att förvänta mig. Men jag hade en plan och den följde jag fullt ut. Den här hästen är verkligen i bra skick så jag är inte jätteförvånad faktiskt. Det känns såklart jättekul att vinna, säger Olsson.

Olsson ställde även upp med hästen Hallo Kitty och kammade hem en femteplats.

– Ska jag vara ärlig så var jag väldigt trött inför hoppningen med Hallo Kitty. Det är en lite mer krävande och hetare häst än Turbo men det gick ju ganska bra ändå.

Imponerad av tävlingen

Olsson hade inte tävlat i Hermanstorp på många år innan hon testade Hösthoppet förra året. Hon är imponerad över tävlingen.

– Det känns som att de har satsat och fått till någonting bra här. Fredrik Malm har byggt banan och han bygger bara bra banor. Det var kul att tävla här, säger Olsson med ett leende.

I den läge klassen 1.30 m fanns hemmahopparen Evelina Sjövald. 18-åringen gjorde tillsammans med hästen FLB La Fille Du Diamant sin första tävling i 1.30.

– Det gick bra. Det kändes inte ovant eller så, det var bara roligt. Extra kul att hoppa på hemmaplan. Det är en jättefin tävlingsplats, säger Sjövald.

ANNONS

Hermanstorpshopparen har ridit 1.20 och 1.25 tidigare men var nu redo för att gå upp några centimeter. Den första tävlingen i klassen slutade på tiden 61.68, fyra fel, och Sjövald hamnade utanför placering.

– Jag rev ett hinder så det är förståeligt. Men det kändes bra ändå med tanke på att det var min första gång.

ANNONS