Matilda Segermalm vann klassen Lätt AC med ponnyn Power Flip.
Matilda Segermalm vann klassen Lätt AC med ponnyn Power Flip. Bild: Privat

Ponnyn som satte de stora hästarna på plats

Mor och dotter Segermalm blev både etta och tvåa i olika klasser vid Falkenbergsortens Ryttarförenings nationella dressyr i helgen. - Det var lyckat, men lite oväntat att det skulle gå så himla bra, säger Heléne Segermalm.

ANNONS
|

Från fredag till söndag rådde stor aktivitet på Forf när klubben arrangerade nationell dressyr.

– Det är klart, det har inte varit så många tävlingstillfällen så folk är lite sugna fastän det är i slutet av året. Vi har haft maxantal, men legat på rätt sida av gränsen, säger hemmaklubbens Heléne Segermalm som själv vann klassen medelsvår B2 och blev tvåa i medelsvår B5.

Att det var hemmaplan hade både sina för- och nackdelar enligt Heléne.

– Hästarna är ju vana vid hur det ser ut, men nu var det staket och domare som satt där och de kanske var lite rädda när det inte såg ut som det brukar. Sen är det lättare att förbereda sig när man har allt på hemmaplan, hästarna i stallet och slipper resa.

ANNONS

Besegrade Isabella Tovek

Med vinnarhästen Alicello L besegrade Heléne Himledalens Ridklubbs Isabella Tovek på Sanssoucis med en dryg procents marginal.

Även dottern Matilda Segermalm vann en klass, lätt AC och blev tvåa i medelsvår C1. 21-åringen vann dessutom med en C-ponny!

– Han (Power Flip) lyssnade bra och gjorde allt han skulle. Det är en ponny så det är kämpigare än för de stora hästarna, men kul att han kan hävda sig där också, säger Matilda Segermalm.

Helén Segermalm besegrade bland andra Isabella Tovek. Här på hästen Alicello L.
Helén Segermalm besegrade bland andra Isabella Tovek. Här på hästen Alicello L. Bild: Privat

Vad får du för reaktioner?

– Jag kan väl tänka mig att de andra räknar bort honom då han är ganska liten. De tittar och tänker: ”vad gör den lilla hästen här?”

ANNONS