Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Nu satsar vi ännu mer på ridsport

Ridsport är den tredje största sporten i Sverige. Och från och med nu satsar Hallands Nyheter extra på just ridsport.

Tillsammans med kollegorna på Hallandsposten kommer vi under 2020 att bevaka den halländska ridsporten extra noga. Under hn.se/sport finns nu en underkategori som heter ridsport. Där kommer vi att samla alla artiklar som skrivs. Där blir det lätt att hitta och dela med sig artiklarna till vänner och intresserade.

Följer läsningen noga

För vi kommer att noga följa hur ni konsumerar materialet. Ju mer det läses desto mer kommer vi att skriva och bevaka.

För här finns en uppsjö av intressanta människor, hästar, företeelser, öden och tävlingar att beskriva. Vi kommer heller inte att rygga för att granska ridsporten lika kritiskt som allt annat vi skriver om.

Det börjar redan där här veckan med det största av allt, Göteborg Horse Show. Närheten till Halland gör att många åker till Göteborg för att njuta av showen, imponeras över prestationerna eller gå runt på mässan och kolla in den senaste sadeln, grimman eller transporten.

En dröm

Ofta är det mesta en ouppnåelig dröm, pengarna räcker inte. Men drömmar är inte fy skam att leva på!

Vi har många duktiga ryttare i Halland; både seniorer, young riders och juniorer och det i de flesta discipliner. Vi har också duktiga arrangörer som vill och orkar ta sig an tävlingar.

Men vi har också väldigt många ryttare i Halland som sliter i stall, åker på tävlingar eller bara nöjesrider. Utan att en vara i närheten av SM eller världscupen. Men det är ett intresse som är lika stort som livet självt.

Jag vet hur det kan vara. Vår familj har själva ägt en häst. Sammie, ett piggt nyfiket sto som tävlade lite i hoppning och dressyr. Och hon kunde vara envis och väldigt väldigt vägrans-benägen i hoppningen men så plötsligt hoppade hon över allt.

Men jag är glad att jag slapp vara med i Skedala när hon helt sonika vägrade att gå in i transporten!

Höll hästen

Nu ska jag med ens säga att jag inte var helt inblandad i denna häst. Ledde in och ut i hagen ibland och höll den i grimman när det mockades. Frun och döttrar tog det stora ansvaret. Jag var mest lite rädd.

Nu är Sammie såld och det var med blandade känslor i resten av familjen när hon lastades av i Laholm för några år sedan.

Lika stor respekt som jag har för djuret häst har jag för de som sliter och lägger sina pengar och sin tid på sitt stora intresse.

Nu vill vi på Hallands Nyheter spegla detta på alla sätt vi kan. Vi är mer ute efter historier och öden än tävlingsresultat. Och vi vill inte skriva om det nördiga utan det som har mest allmänintresse. För vi har märkt att det intresserar många även utanför ridsporten.

Och här behöver vi er hjälp med tips. Hör av sig till [email protected]

Och läs och dela med era vänner så ska vi får fart på ridsporten i Hallands Nyheter tillsammans!

Läs mer om ridsport här

Fler lokala sportnyheter hittar du här