Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Marina Mattssons guldhäst Quartermain såld

Efter sex år tillsammans med den meriterade hästen är partnerskapet över. Patrik Hannells, även ordförande i FFF, bolag Hannell Dressage Stable har sålt Quartermain till en ryttare i USA.

Falkenbergsryttaren Marina Mattsson och Quartermain har haft en minst sagt högklassig tid tillsammans. Titlarna har regnat över ekipaget och Mattsson har med sig fina minnen från karriären.

– Vi har gjort ganska mycket så det är svårt att välja ut. Men självklart båda SM-gulden för U25, EM-finalen för U25 och senast 2020 när vi tog SM-brons för seniorer, säger 26-åriga Marina Mattsson om ekipagets tid ihop.

Quartermain fortsätter med Grand Prix

Men nu är partnerskapet över. Quartermain har sålts till en ryttare i USA.

– Han kommer att fortsätta tävla Grand Prix. Det tar en liten stund att rida in sig och han ska få känna in den nya ryttaren också, men de kommer säkert börja tävla hyfsat snabbt. Hon kanske kan satsa på OS eftersom det blev framflyttat, säger Mattsson och fortsätter:

– Det kommer att bli spännande att följa. Jag är väldigt stolt, vi har gjort en fin prestation och det ska bli kul att följa det vidare. Om det går bra för dem innebär det att det är en lyckad affär och en bra match med den nya kombinationen.

Hannell Dressage Stable köpte Quartermain för sex år sedan och Mattsson hade kontrakt på honom som sträckte sig över OS som skulle ha arrangerats i Tokyo i somras. Men när OS flyttades fram på grund av coronapandemin hade de i stället valet och möjligheten att genomföra en försäljning. Och så blev det.

– Vi har flera unga hästar som kommer upp och som vi vill satsa på. Därför tog vi chansen att sälja honom. I slutet på 2020 visste vi att kommer det en kund som vi tycker passar så säljer vi.

Mattsson: ”Självklart mycket pengar”

Prislappen då? Där är det locket på.

– Det går vi inte ut med. Det är självklart mycket pengar, men det är inte relevant i situationen så det svarar vi inte på.

Quartermains karriär fortsätter alltså på andra sidan Atlanten. Den fortsätter även för Mattsson hemma i Falkenberg, men med någon av de tre yngre hästarna som snart ska vara redo för de större mästerskapen.

– Mina planer är fortfarande att komma med i mästerskap i framtiden. De är på väldigt god väg att komma upp i Grand Prix. Inom ett par år kommer jag att vara uppe på den nivån som jag var med Quartermain. Med någon av dem tror jag verkligen att jag kommer att komma till de stora mästerskapen.

Läs mer: Starka känslor efter systrarna Mattssons medaljer på SM

Läs mer om ridsport här

Fler lokala sportnyheter hittar du här