Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Hermanstorps fälttävlancup blev succé

Hermanstorp Kör och Ridklubb satsar stort på fälttävlan i år. I helgen ägde den första av två tävlingar i klubbens nykomponerade cup rum.
– Alla är nöjda, säger tävlingsledare Karin Nylander efter helgen.

Under hela vintern och våren har Hermanstorp Kör och Ridklubb arbetat för att få till en cup i fälttävlan

Klubben har byggt nya, fräscha hinder som uppskattades av ryttarna.

Fick planera om på grund av coronaviruset

– Jag tror att de tycker det är kul med någonting nytt. Vi har ju haft tävlingar tidigare år men det här är något helt annat, säger tävlingsledare Karin Nylander.

Nylander och arrangörerna hade givetvis hoppats publik när idéerna om cupen växte fram.

– Självklart fick vi planera om i och med corona. Men det har fungerat bra. Vi har inte haft några problem och det kan ju bero på de stora ytorna. Det blir inga folksamlingar här, säger Nylander och pekar ut mot terrängbanan i Hermanstorp.

Cupen innehöll klassen CCN3*-S – den högsta klassen som någonsin tävlat i Hermanstorp.

– Superroligt. Men det märktes att det var bland de första tävlingarna sedan coronauppehållet för många. Det var en del som fick avbryta.

Tävlingsledare Karin Nylander. Bild: Carl Bolinder
Tävlingsledare Karin Nylander. Bild: Carl Bolinder

Algotsson vinnare

Hemmaryttaren Jonna Britse ledde efter lördagens hoppning och dressyr. I söndagens terräng gick det sämre och Britse slutade på en 13:e plats.

– Det var ett onödigt slarv som ställde till det. Men hon (hästen Quattrino) var väldigt nervös. Det här var första fälttävlan för henne den här säsongen, säger Britse.

Ett annat hemmahopp, Sandra Gustafsson slutade istället på pallen. Tvåa blev Katrin Norling från Manstorps Ryttarna och vann gjorde Ridklubben Uddens Linda Algotsson, syster till Sara, OS-silvermedaljör 2012.

Annars handlade helgens tävling mycket om värmen. Termometern mätte upp emot 30 grader och i ett ganska vindstilla Hermanstorp blev det tufft.

– Under söndagen var det lite blåsigare, det tackar vi för. Men det är klart att det var jobbigt, speciellt för funktionärer som satt på fältet utan skugga, säger Karin Nylander som menar att det inte gick någon nöd på hästarna.

– Det klarar av värmen ganska bra.

Den andra tävlingen av Hermanstorps cup väntar i september.

– Den första gick ju jättebra. Vi är väldigt nöjda. Det ligger otroligt mycket jobb bakom detta men det verkar som att vi lyckades. Alla är nöjda, så förhoppningsvis letar sig de tävlande hit i september också, säger Nylander.

Läs mer om ridsport här

Fler lokala sportnyheter hittar du här