Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Gregor Tovek startade familjeföretaget 1994. Bild: MATHIAS BERGELD
Gregor Tovek startade familjeföretaget 1994. Bild: MATHIAS BERGELD

Gregor Tovek bröt lårbenshalsen ute på en åker

Hans döttrar är framgångsrika inom hästhoppning och dressyr. Nu berättar han varför han själv aldrig kommer sätta sig på en häst igen.

Evelina och Isabella Tovek är syskonen som nått stora framgångar inom ridsporten. Evelina har alltid satsat på hästhoppning och lillasyster Isabella fastnade för dressyr.

I bakgrunden har föräldrarna Gregor och Susanne Tovek funnits.

Paret har nästan alltid haft hästar omkring sig, men det började inte alls bra.

– Susanne och jag köpte en häst som vi sa att vi skulle börja hoppa lite med. Hon hade inte hoppat, så jag sa att jag skulle göra det. Vi satte upp några hinder på en åker och då vet det tusan vad som hände. När jag hoppade så tappade jag helt enkelt balansen och ramlade av. Det var lite tjäle i backen och så var det en knuta där som jag slog av mig hela lårbenshalsen på. De fick spika ihop den. Jag är inte rädd för att rida men jag tänkte att jag har fan inte råd att ramla av en häst en gång till. Sen dess har jag inte suttit på en häst, säger Gregor Tovek till Expressen.

Grundande Toveks Bil

1994 grundade han Toveks Bil och familjeföretaget backar om döttrarna och satsning på ridsport. Tack vare stödet kan de behålla sina hästar - i tider då andra tvingas sälja.

– Jag behöver inte skämmas. Jag har jobbat upp det här företaget från tolv anställda till nästan 800. Vi har underbara medarbetare och jag är jättetacksam för det men vi har också gjort ett jävla jobb. När töserna var små såg de aldrig mig, jag åkte sju på morgonen och kom inte hem förrän sju på kvällen och jobbade sex till sju dagar i veckan. Det är rätt roligt att kunna bjuda igen lite för på den tiden såg de aldrig mig. Jag jobbade jämt, säger Gregor till Expressen.

Läs mer om ridsport här

Fler lokala sportnyheter hittar du här