Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Facebook-annonsen gav Lina Forsberg drömjobb

Hon såg en annons på Facebook, sökte – och fick jobbet.
Nu har U21-landslagsryttaren Lina Forsberg, 20, från Hermanstorps KRK flyttat till England för att arbeta, träna och förhoppningsvis även tävla.
– Det har alltid varit en dröm för mig att få jobba med hästar på heltid, säger hon.

Lina Forsberg, som ingick i det svenska bronslaget vid U21-EM i fälttävlan i Frankrike 2018, bytte Halland mot Glebe Farm utanför Kettering i mellersta England i början av mars.

Hon jobbar som beridare eller hästutbildare hos Susie Berry, en irländsk landslagsryttare som i år har startat sin egen ”yard” (hästgård).

Berry annonserade efter personal i sociala medier, Lina Forsberg såg annonsen, åkte över och provjobbade i januari – och fick tjänsten.

Kort efter att hon hade installerat sig på Glebe Farm slog coronakrisen till. Men Lina Forsberg stortrivs ändå med sitt nya liv.

– Det är verkligen ett nytt äventyr. Jag uppskattade allting jag hade hemma också, men jag tycker och tror att detta är ett väldigt bra steg att ta i min utveckling som person och ryttare, säger hon.

– Annars kan många tycka att man inte kan jobba med hästar på heltid – det är bara skitgöra och lite slavarbete typ. Men Susie är verkligen allt jag har önskat mig på mitt första hästjobb.

– Jag har med mig en av mina hästar, Kaizen, och det ingår i mitt avtal att jag får möjlighet att träna och rida för Susie under min arbetstid och åka i väg och tävla.

Planen var att Lina Forsberg skulle göra sju-åtta tävlingar i England under våren och sommaren som uppladdning inför årets EM, som skulle ha gått i England i månadsskiftet juli-augusti.

Coronakrisen har dock vält alla planer över ända. Alla ridtävlingar är inställda tills vidare och ute i samhället lever britterna under betydligt strängare restriktioner än i exempelvis Sverige.

– I förra veckan gick de ut med att vi ska ha ”lockdown” i tre veckor till. Det är lite kaos nu när allting är stängt. Vi får bara lov att åka till affären och hem igen, berättar Lina Forsberg.

Men hon försöker ändå se situationen från den ljusa sidan:

– Vädret är jättefint, hästarna är bra och jag har jobb även om alla andra inte har det i England. Jag har egentligen bara ställt in mig på att lära känna jobbet, bli bättre på jobbet och rida många hästar hemma i stället.

– Jag försöker hålla humöret uppe och vi är ett gott gäng här. Vi spelar lite badminton och vi grillar och har lite vanliga liv i stället för att vara ute och tävla fyra dagar i veckan. Så vi är lite normala för tillfället (skratt).

Läs mer om ridsport här

Fler lokala sportnyheter hittar du här