Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: ICON SPORT
Bild: ICON SPORT

Evelina Tovek efter Grand Prixen i Österrike

Fyra dagars stortävling i Österrike är över. Evelina Tovek är nöjd med hästarna – men någon topplacering blev det inte.

Från torsdagen till söndagen arrangerades den fyrstjärniga tävlingen Amadeus Horse Indoors i Österrike. Falkenbergs ansikte utåt i sporten, Evelina Tovek, tävlade med hästarna Dalila de la Pomme och Winnetou de la Hamente Z.

– Det är skönt att komma igång och tävla lite. Träna har man kunnat göra som vanligt, men det har varit svårt att rida stora tävlingar. Man behöver det för sig själv så man får vara glad för de tävlingarna som blir av, säger hon och syftar på coronapandemins påverkan.

På torsdagens 1,45 meter blev Tovek placerad 24. På fredagens 1,50 meter blev hon 12:a. På 1,55 meter på lördagen blev hon placerad 15 med Winnietou. På lördagens Grand Prix på 1,60 meter kom hon på 27:e plats med Dalila de la Pomme.

– Överlag var hästarna väldigt bra. I går (lördag) i den stora klassen var vi felfria på hinder men hade ett tidsfel, säger Tovek på väg hem igen till Tyskland och fortsätter:

– Det var lite ringrostigt, men förhoppningsvis kommer det lite fler tävlingar nu under våren. Jag håller tummarna för det.

Nu är siktet inställt på nästa stora tävling. Den sker i Doha i Qatar om tre veckor.

– Det är skönt för nu vet man lite vad man behöver träna på inför nästa större tävling. Nästa tävling kommer att vara väldigt stor och kommer att bli annorlunda på grund av att den är utomhus.

Vad känner du att du vill utveckla?

– Det är svårt att säga. Att man håller galoppen, håller planen och att man hjälper till där det behövs.

Läs mer: Evelina Tovek tar med sig de rutinerade hästarna till Spanien

Läs mer: Här är 2020 års hetaste idrottare enligt Hallands Nyheter

Läs mer om ridsport här

Fler lokala sportnyheter hittar du här