Rebecca Peterson vann i återstarten i Falkenberg

Rebecca Peterson är tillbaka. På gruset i Falkenberg gjorde tennisstjärnan tävlingscomeback efter drygt fyra månaders uppehåll.
– Det var kul. Jag har saknat adrenalinet man får av att tävla, säger hon efteråt.

ANNONS
|

Peterson besegrade, med viss möda, 17-åringen Klara Milicevic i två raka set efter att ha vänt ett tidigt underläge i Falkenbergs sommartourtävling. Segersiffrorna skrevs 7–5, 6–2.

– Det kändes väldigt ovant men jag är glad att jag tog mig igenom matchen och lyckades vinna, säger 24-åringen.

– Hon (Klara Milicevic) spelade bra i dag. Det ska jag ge henne och det var ganska tajt i början. Jag tappade fokus och det har man inte riktigt råd med, fortsätter hon.

Matchen är 24-åriga Petersons första sedan början av mars då tennisen, tillsammans med stora delar av idrottsvärlden, lades på is till följd av coronapandemin. Den här veckan skulle grand slam-turneringen Wimbledon spelats och nästa vecka var tanken att Rebecca Peterson skulle spela tennis i Båstad.

ANNONS

I stället sopar Sveriges bäst rankade tennisspelare sin halva av grusbana fem i Falkenberg efter fredagens seger inför knappt 50 åskådare. Själv är hon bara glad över att få vara tillbaka.

– Det känns kul. De har styrt upp det väldigt bra, säger hon.

24-åringen var i sitt livs kanske bästa form under hösten och tog stora kliv på världsrankningen när hon på kort tid vann karriärens två första singeltitlar på WTA-touren. Men i vintras brottades Peterson med en krånglande disk i ryggen som höll henne borta från tennisbanan i perioder. Coronauppehållet har därför gett välbehövlig tid för återhämtning.

– Jag är inte glad för allt som händer i världen. Men om jag ska se något positivt i det var det bra för min karriärs skull att jag fick det här breaket, annars hade det kunnat gå ganska illa. Nu har kroppen fått ta den tid den behöver för att bli bra, säger hon.

44-rankade Peterson är förstaseedad i Falkenbergtävlingen, som avgörs i helgen, där även spelare som Cornelia Lister och Caijsa Hennemann ställer upp. Målet är att vinna, men också att få välbehövlig matchning inför tennisens återkomst om mindre än en månad.

– Så fort jag kliver in på banan är jag där för att vinna. Men jag är också här för att känna att jag håller, hälsan är det viktigaste, säger Peterson.

ANNONS

På lördag möter Rebecca Peterson Fanny Östlund och Cornelia Lister. Och den 3 augusti planeras WTA-touren dra igång igen i Palermo, Italien. Då kommer Sverigeettan vara på plats.

– Ja, målet är att spela i Palermo.

TT: Hur tänker du kring resten av säsongen?

– Det är svårt att veta hur det kommer att bli. Man får ta det som det kommer och om touren drar igång ska det bli skitkul att spela igen så det ser jag fram emot. Det finns mycket att lära sig och utveckla, säger hon.

ANNONS