Malmö FF:s segerskytt Erdal Rakip hissas av lagkamraterna efter sitt drömmål borta mot Gif Sundsvall.
Malmö FF:s segerskytt Erdal Rakip hissas av lagkamraterna efter sitt drömmål borta mot Gif Sundsvall.

Rakips drömmål gav MFF segern

Inhopparen Erdal Rakip ordnade tre poäng för Malmö FF (1–0) med ett kanonskott borta mot Sundsvall.

ANNONS
|

Det stod länge 0–0 på Idrottsparken i Sundsvall och Malmö FF såg ut att tappa poäng i toppstriden.

Men som många gånger förr den här säsongen avgjorde serieledaren till slut.

Erdal Rakip, inhoppare i den 65:e minuten, avlossade ett stenhårt skott från distans i 78:e minuten som Tommy Naurin i Sundsvallsmålet kastade sig efter men inte nådde.

- En bra träff och ett fint mål, säger Rakip till C More.

ANNONS

Målvakten besviken

Naurin var besviken på utespelarnas jobb.

- Tyvärr släpper vi in distansskott i den ytan vi släppte in mål senast. Vi har pratat om att vara starka framför backlinjen och inte låta dem skjuta för mycket, säger burväktaren, som stördes av solskenet på Idrottsparken.

- Ja, det blev lite så.

1–0 till Malmö och Sundsvall orkade inte lyfta spelet efter baklängesmålet. MFF behåller sitt avstånd i toppen av tabellen.

Med Johan Wiland såld till Hammarby var det dags för hans namne Johan Dahlin att göra comeback i Malmö. 32-årige Dahlin har varit i klubben sedan en månad tillbaka men inte varit uttagen i matchtruppen och bara spelat en U21-match.

Dahlin, som värvades från danska Midtjylland, tvingades till några räddningar på distansskott från Sundsvallsspelare. Sebastian Rajalakso och Dennis Olsson försökte men MFF-keepern stod i vägen.

- Han är stabil och rutinerad, han pratar mycket. Det är skönt att ha honom i ryggen, säger mittbacken Franz Brorssons, om Dahlin, till C More.

ANNONS

Brorsson som dittills hade kommit närmast ett ledningsmål för gästerna med en nick i överliggaren.

Hallenius skadad

Pawel Cibicki skapade två bra skottlägen men båda avsluten räddades av Naurin. Cibickis ersättare Rakip skulle ha bättre lycka med avsluten.

I Sundsvall lämnade Linus Hallenius ett sent återbud på grund av skada och Peter Wilson fick hastigt ersätta i startelvan. Wilson fick Sundsvalls hetaste målchans, när matchen än så länge stod 0–0. Bara några meter från mål fick han ett nickläge men hann inte reagera i tid och få pannan på bollen.

Sundsvall är kvar på 13:e plats i tabellen.

TT

ANNONS