Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Sveriges Mattias Janmark, vänster, grattas efter sitt 2–0-mål under söndagens ishockeymatch i VM mellan Sverige och Tjeckien i Royal Arena i Köpenhamn.

Rakell om sin kedja: "Har riktigt kul"

Varsitt mål igen, bländande spel på nytt. Tre Kronors förstakedja stod för samtliga tre mål när Tjeckien besegrades med 3–2 i ishockey-VM.

Anaheimforwarden har gjort sex poäng på sina två första VM-matcher.

Men poängen har regnat in för hela trion. För andra matchen i rad gjorde Rakell, Mattias Janmark (1+1) och centern Mika Zibanejad (1+0) varsitt mål.

På två matcher har de gjort sex av Tre Kronors åtta mål och totalt 13 poäng.

- Jag tror vi är lite olika typer av spelare och vi vågar spela vårt spel. Vi försöker utnyttja varandras styrkor, sade Rakell, som med 34 mål den gångna säsongen var den näst bäste svenske målskytten i NHL efter William Karlsson, Vegas.

- Vi ser alla tillfällen vi får där ute och alla gör allt man kan för att slå sin gubbe. Då öppnas saker och ting upp.

Lyser av spelglädje

Kedjetrion lyser av spelglädje och kan bli guld värd för Tre Kronor i VM.

Med hög fart och kreativitet, bakom ryggen-passningar och ständiga platsbyten fick de bitvis de tjeckiska spelarna att se helt vilsekomna och uppgivna ut.

Redan efter 7.13 hade de sett till att Tre Kronor gått fram till en 2–0-ledning.

Först slog Rakell till efter 4.49. Efter en lång passning från andra kanten sköt han pucken i det hörn av målet därifrån den tjeckiska målvakten David Rittich förflyttat sig.

Bara 2.24 senare forcerade Janmark in 2–0 i numerärt överläge på en retur sedan Rakell först avslutat.

- Det var en del av vår matchplan att komma ut hårt och trycka tillbaka dem direkt eftersom de hade spelat match sent i går kväll, sade Rakell.

"Tack så mycket"

I halva matchen var Sverige spelmässigt överlägset – men ett par utvisningar bjöd in tjeckerna i matchen. Filip Hronek reducerade till 2–1 i mittperioden i spel fem mot tre.

Förstakedjan var dock inte klar. Mika Zibanejad sköt det matchvinnande 3–1-målet med en tjusig backhand i Rittich främre hörn sedan Rakell spelat fram.

- Janmark var på bortre stolpen och tar lite uppmärksamhet där, jag tror inte målvakten trodde jag skulle skjuta så han tjuvade över. Jag hittade en liten lucka och den gick in, det var skönt, sade Zibanejad.

Tjeckerna gjorde slutet spännande med ytterligare ett mål i numerärt överläge.

Men svenskarna tog andra raka segern, och en viktig sådan mot en toppkonkurrent i kampen om gruppsegern.

Rakell fick priset som matchens bäste svenska spelare av kronprins Frederik. Men att det var en dansk kunglighet hade den sylvasse forwarden inte koll på. På TT:s fråga vad han sade till prinsen svarade Rakell:

- Jag visste inte vem det var, jag sade tack så mycket.