Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Tvåmålsskytten Taylor Matson och hans amerikanska kedjekamrater blev matchavgörande när Rögle vann mot Frölunda med 4–3.

Rögle skrällde mot Frölunda

Andra segern på fyra matcher. Cam Abbott har fått en bra start som tränare för Rögle. Bottenlagets amerikanska kedja låg bakom 4–3-segern mot Frölunda.

Rögle tog revansch för 1–5-nederlaget mot Frölunda för fem dagar sedan. Göteborgarna hade ledningen två gånger om, men utvisningar bjöd in hemmalaget i andra perioden och skåningarna vände på matchen med två mål i powerplay.

Taylor Matson fick pucken av formstarke Bryan Lerg och satte 2–2 med ett backhandsskott. Sedan var det dags för landsmannen Jack Connolly att göra sitt andra mål i matchen. Efter två missade skott satte han 3–2 i spel fem mot tre.

- De är jäkligt skickliga i powerplay, sade Frölundas supertalang Rasmus Dahlin till C More.

Rögles amerikanska kedja med Taylor Matson, Bryan Lerg och Jack Connolly fällde avgörandet. När Frölunda jagade en kvittering i tredje perioden avgjorde Matson med fem minuter kvar. Gästerna tappade puck i mittzon och amerikanen åkte ifrån och satte 4–2 fri med målvakten.

- Vi har alltid haft bra kemi och hittar varandra bra just nu. Vi kämpade mycket i kedjan och det gav resultat med några mål i dag, sade Matson till C More.

Frölunda fick en reducering bara 20 sekunder efter Matsons mål men närmare än så kom inte gästerna.

- Tycker vi har för dålig attityd in i matchen. Både jag och laget vet att det är svårt att skruva upp under matchen, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg.

- Vi spelar upp oss absolut men vi har inte riktigt respekt för hur svår den här bortamatchen är. Vi ska inte göra den här matchen så jämn. Vi ska ha gjort våra mål tidigare och spelat mer skärpt försvar.