Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Röglespelaren Daniel Widing. Arkivbild.

Rögle inte längre den givna slagpåsen

Det är 25 år sedan Rögle 1994 spelade sitt enda slutspel i högsta serien i modern tid. Men efter tre nya poäng är Ängelholmslaget i högsta grad med i rejset om en rolig vår:

Rögle inledde grundserien med sex raka förluster. Det dröjde ända till den elfte oktober innan det blev segerjubel för första gången efter 2–0 hemma mot Örebro.

Med den starten och de 24 senaste säsongernas berg och dalbana – präglad av ras ur och kval upp till högsta serien i minnet – kände nog många att det här skulle bli en sådan där slagpåsesäsong igen.

Det har det inte blivit, konstaterar Daniel Widing som dumpades av Rögle under sommaren, inledde serien i Djurgården men sedan ombads komma tillbaka och valde att spela för de grönvita igen då Stockholmslaget inte kunde garantera kontrakt säsongen ut.

- Det var ett jättetufft beslut för Rögle hade inte vunnit en match då medan Djurgården hade vunnit hur mycket som helst. Men jag är glad att Rögle ville ha mig tillbaka. Jag var lite förbannad i våras såklart, men jag är ganska prestigelös och har lärt mig längs vägen att de som är prestigelösa vinner i längden, säger Daniel Widing.

Avgjorde

Under lördagen avgjorde han för Rögle mot Brynäs i Gavlerinken, arenan där 36-åringen vunnit SM-guld med Gävleklubben och Rögleforwardens 2-1-mål var nästan en repris från en av finalmatcherna våren 2012.

- Fast den gången satt pucken alldeles i krysset. Det var snyggare, nu satt den lite lägre, säger Widing med ett skratt.

- Jag jagar inte mål och poäng som jag gjorde förr längre. Nu är jag mer glad att jag får spela och uppskattar varje match mer. Och för laget är det jätteviktigt att vi börjar året med en vinst, så att andra lag inte tror de att ska göra en massa poäng mot oss som det har varit tidigare säsonger. Vi är att räkna med nu.

TT: Ni är inte den givna slagpåsen längre?

- Nej exakt. Man ska se upp för oss lite grann. Jag har ändå varit med ett tag och nu har jag en jättebra känsla.

"Matt är elak"

Segern mot Brynäs satt dock hårt inne och säkrades först i slutminuterna med två snabba mål, varav det andra gjordes av just Daniel Widing i tom bur:

- Vi har sagt att vi ska komma ut lika hårt borta som vi gör hemma då vi verkligen har publiken i ryggen och kan leva på det. Men i dag fick vi peppa igång oss själva. Det var väldigt dött, är hela klacken i baren tänkte jag? säger tvåmålsskytten förvånat.

Vinst blev det hur som helst och med senaste nyförvärven Matt Carey och Trevor Mingoia i laget har Rögle fått en bredd och en hårdhet som fler kommer att märka av, säger Widing:

- Matt är ganska elak. Han banar väg och hade några riktigt bra tacklingar i kväll, då blir vi tunga att möta. Nu har vi fyra bra lines som bara kuggar i och kliver på. Bredden vi har nu talar för oss framöver.